Vid nio års ålder skapar hon unika kläder som en riktig designer: "Jag drömmer om att öppna ett företag med min kompis"

av Titti Carlberg

03 Maj 2022

Vid nio års ålder skapar hon unika kläder som en riktig designer: "Jag drömmer om att öppna ett företag med min kompis"
Advertisement

På frågan "vad vill du göra när du blir stor?", är de mest populära svaren från pojkar att bli fotbollsspelare, astronaut eller pilot. Flickorna, istället, riktar in sig på sångare, veterinär eller stylist. Tänk om en av dessa drömmar går i uppfyllelse redan i tidig ålder?

En liten flicka som bor i Colorado visar oss att det är möjligt: vid bara nio års ålder är hon redan en mycket populär blivande stylist, så mycket att hon till och med har fått beröm från Vera Wang.

via New York Post

Advertisement
 middle.mom/TikTok

middle.mom/TikTok

Kaia Aragon heter den lilla flickan som har blivit känd tack vare sin mamma Tonyas TikTok-profil.

Den mycket unga designern skapade sin första klänning i slutet av 2021 och sedan dess har hon skapat många fler som har erövrat nätet.

Men inte bara det: Kaia har fått en gåva av den berömda stylisten för bröllopsklänningar Vera Wang, en symaskin, en ryggsäck och ett handskrivet meddelande - nu inramad i flickans sovrum - som lyder: "Kära Kaia, jag är verkligen glad över att du följer din dröm att bli stylist! Grattis och lycka till. Vera."

Tonya publicerar skapelser av dottern på sitt konto, med klipp som har blivit virala. Trots sin unga ålder har Kaia alltid varit passionerad av mode och annorlunda kläder: "Varje gång jag klär mig, väljer jag alltid något som utmärker som folk lägger märke till."

Advertisement
 middle.mom/TikTok

middle.mom/TikTok

Kaia har lärt sig från sin mor hur man använder symaskinen: det första plagget hon gjorde med den var en svart t-shirt med en tryckt räv på. Inte illa för en flicka på bara nio år!

Sedan dess började hon tillverka kläder som var alltmer komplexa, med hjälp av inspiration, utan att kopiera befintliga modeller, och tutorials på Youtube.

Bland projekten som har skapats finns en utmaning från hennes kusin med tema "triangel", en samling som baseras på denna geometri och en ärmlös klänning som består av flera färger.

"Allt tyg jag väljer är mjukt och elastiskt. Om det finns ett tyg som jag tycker är fint men det är obekvämt väljer jag det inte. Jag går först på känsla och sedan på utseendet" förklarar den lilla konstnären.

 middle.mom/TikTok

middle.mom/TikTok

Kaia, angående sin framtid, har mycket tydliga idéer: om hon kunde designa en klänning för en karaktär skulle hon välja sångerskan och skådespelerskan Zendaya. Hennes dröm är att öppna ett fantastiskt modehus i Paris tillsammans med sin bästa vän, som hon vill gå på Fashion Institute of Design and Merchandising med.

Det kända colleget i Los Angeles skickade några produkter till henne inklusive dyrbara tyger och en björn.

Kort sagt, en säkerligen lovande framtid väntar den begåvade Kaia med öppna armar.

Advertisement