x
"Äldrehemmet är för dyrt, jag flyttar…
En pitbull biter tag i en flickas blöja och räddar henne från det brinnande huset (+VIDEO) Han skriver sitt uppsägningsbrev på en bit toalettpapper: uppsägningen går flera varv på nätet

"Äldrehemmet är för dyrt, jag flyttar till ett lyxhotell": en pensionärs val

11 December 2021 • Av Titti Carlberg
11.897
Advertisement

För många människor är pensions ögonblicket en verklig vändpunkt, där de befinner sig i en helt annan vardag än vad de har levt i år efter år. Utsikterna i denna mening är inte alltid de bästa, eftersom många äldre, av en eller annan anledning, tyvärr är ensamma, med alla negativa konsekvenser i form av olycka och missnöje. 

Den amerikanske mannen som vi ska berätta om, bestämde sig dock för att hans år som pensionär inte skulle likna hans jämnårigas, han gjorde ett val som han tillkännagav i ett inlägg på Facebook som snabbt blev viralt och fungerar som en alternativ modell full av positivitet. Vad handlar det om? Ett pensionärsliv som han tänker spendera på ett Holiday Inn-hotell, ett långsiktigt boende, som verkligen skiljer sig mycket från ett klassiskt boende för äldre personer!


"Inget äldrehem för oss, vi checkar in på Holiday Inn!" skrev Terry Robinson entusiastiskt i sitt inlägg som snabbt blev viralt på webben. Ett beslut motiverat av de ständigt ökade kostnaderna för att bo på äldrehem, ett argument som pensionären från Sprin County, Texas har kontrollerat mycket grundligt och presenterat sina beräkningar och planer.

Valet var enkelt: eftersom äldrehemmen var för dyra, varför inte tillbringa resten av livet på ett bra hotell? "Den genomsnittliga kostnaden för seniorbostäder är cirka 188 dollar per dag, men med en långtidsrabatt och seniorrabatt på Holiday Inn kommer det att kosta mig $59,23 per dag" fortsatte Robinson.

"Det skulle återstå 128 dollar om dagen för lunch och middag på restaurangen, rumsservice, tvätt, dricks till personalen och mer" fortsatte amerikanaren "och på hotellet finns det en pool, spa, gym och mycket annat". Med allt detta kan man verkligen inte säga att han gör fel val, han säger också att på hotellet kommer han att bli behandlad som en gäst och inte som en patient.

För att inte tala om att, genom att spendera sin tid i det sammanhanget, skulle en person i en viss ålder utan tvekan känna sig friare än utsikten att stanna på samma plats för alltid. "jag kan flytta från ett hotell till ett annat, eller till och med från en stad till en annan, det finns ett Holiday Inn nästan överallt" säger han.

Det är tydligt att ett sådant val inte finns inom räckhåll för alla pensionärer. Många av dem skulle faktiskt inte kunna bo ensamma på ett hotell, då det är vanligt att äldre personer har hälsoproblem. Som ett alternativ för en lycklig pensionering måste man dock erkänna att det inte alls är dåligt, och vi är säkra på att Terry Robinson har inspirerat många människor. Vad tycker du om detta? Skulle du fatta ett sådant här beslut?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack