19-årig tjej flyttar av misstag till ett äldreboende och berättar om sin erfarenhet

av Titti Carlberg

16 Maj 2021

19-årig tjej flyttar av misstag till ett äldreboende och berättar om sin erfarenhet
Advertisement

Att flytta kan ibland vara traumatiskt, särskilt om man är ung och flyttar till en okänd och avlägsen plats. Den nitton år unga Madison Kohout, känner till det, hon beslutade sig för att starta ett nytt liv genom att flytta från Oklahoma till Arkansas.

Online hittade hon en annons av en rymlig och prisvärd lägenhet, hon slösade ingen tid och började organisera flytten. När hon anlände dit insåg hon omedelbart att platsen hon hade flyttat till hade något speciellt. Först efter en vecka fick hon reda på sanningen: hon hade flyttat till ett äldreboende.

via Newsweek

itsme.madiiii/Tik Tok

itsme.madiiii/Tik Tok

Kan ni föreställa er en 19-årig tjej som bor bland de som är äldre en 65 år? Det var precis vad som hände Madison, som berättade om det på TikTok, där hon dokumenterar sitt nya liv som...ung pensionär.

Framgången med hennes berättelse är stor. På kort tid har hennes video samlat miljontals visningar och hundratusentals gillanden och reaktioner. Några har kommenterat att hennes historia kan vara perfekt för en sitcom-plot, och i själva verket är det inte helt fel.

Advertisement
itsme.madiiii/Tik Tok

itsme.madiiii/Tik Tok

Madison lockades av det utmärkta priset på boendet och bestämde sig för att flytta dit. Enligt vad hon säger var lägenheten mycket rymlig, tyst och välkomnande. Hon hade bara missat en detalj: det var en bostadsförening för äldre personer.

"Jag hade inte sett lägenheten personligen - säger hon - och när jag hade flyttat dit och började se mina grannar blev jag förvånad över att de alla var 65-års åldern och äldre - fortsätter hon- efter en vecka såg jag skylten Bostäder för äldre".

itsme.madiiii/Tik Tok

itsme.madiiii/Tik Tok

En historia som får en att le, och som dessutom är ganska ovanlig, men som för Madison visade sig vara en minst sagt positiv upplevelse. Trots misstaget sa tjejen faktiskt att hon kände sig nöjd med sitt nya boende. "Jag tar varje ögonblick som jag spenderar med mina grannar som ett tillfälle att lära mig - säger hon - och jag har aldrig ätit så många hemlagade måltider i mitt liv".

itsme.madiiii/Tik Tok

itsme.madiiii/Tik Tok

Kohout, den enda unga kvinnan i bostadsområdet, dokumenterar därför vad som kan vara en startidé för många andra tjejer och killar. Bra grannskap, låga hyror, lugnt och möjlighet att lära sig varje dag av visdomen hos dem som är äldre: vad tycker ni? Skulle ni göra ett sådant val för er nya bostad?

Advertisement