Under flygresan blir en man fråntagen sin förstaklassplats: en tråkig erfarenhet

Titti Carlberg

02 Juni 2023

Under flygresan blir en man fråntagen sin förstaklassplats: en tråkig erfarenhet
Advertisement

Ett av de viktigaste medlen som används för att resa är flygplan, eftersom man kan resa långa sträckor på kort tid. Dessutom, i de fall där man kan tillbringa lång tid i luften, kan man bestämma sig för att köpa förstaklassbiljetter. Här blir passagerarna bortskämda, de kan begära den måltid de önskar och se en film, så att tiden passerar snabbare.

Kvinnan, som är huvudperson i vår berättelse, hade bestämt sig för att köpa två förstaklassbiljetter, synd dock att flygpersonalen bad hennes pojkvän att flytta sig till en annan plats för att frigöra platsen till besättningsmedlemmarna att vila på.
Låt oss se i detalj vad som hände.

via The Sun

Advertisement
Danielle Schwab/Facebook

Danielle Schwab/Facebook

Danielle Schwab, känd på sociala medier under pseudonymen watergirl8296, hade bestämt sig för att åka på en resa med sin pojkvän Mikey och sina föräldrar. De skulle lämna London för Chicago. För att säkerställa att resan skedde i fullständigt lugn beslutade hon att köpa förstaklassbiljetter.

När de anlände till flygplatsen gick de ombord på sitt United Airlines-flyg, men några ögonblick efter att de satt sig på sina platser sa en flygvärdinna till dem att Mikey måste flytta på sig, från första klass till ekonomiklassen, eftersom en flygvärdinna måste vila under flygresan i just den stolen. Danielles föräldrar frågade varför just han måste byta plats.

"Hon svarade - berättar tjejen - att på listan, som hon vägrade visa oss, var det Mikeys stol som var flygbesättningens vilstol under resan, det fanns inget alternativ. Om han vägrade byta till ekonomiklassen skulle han bli tvungna att kliva av och ta nästa flyg eller få biljetten återbetald".

Advertisement

Till en början visste inte gruppen vad de skulle göra förrän de till slut fattade ett beslut. De tänkte inte låta Mikey gå av eller byta klass ensam. Danielle och hennes föräldrar bestämde sig för att följa med honom så de flyttade alla över till ekonomiklassen. Naturligtvis begärde de en återbetalning så fort de landade, vilken de ännu inte har fått.

Efter att ha hört nyheten ingrep flygbolaget själv och hävdade: "De platser som vi normalt reserverar för besättningsmedlemmarna för att vila var inte tillgängliga på det flygplanet, så tyvärr var vi tvungna att omplacera två passagerare till en annan klass, annars skulle vi ha blivit tvungna att ställa in resan."

Vad tycker du?

Advertisement