Glömde solglasögonen på instrumentbrädan: bilen började brinna

Titti Carlberg

10 Juni 2023

Glömde solglasögonen på instrumentbrädan: bilen började brinna
Advertisement

Många människor längtar efter sommar och värme, de kan knappt ge sig till tåls innan sommaren kommer för att berusas av värmen från solens strålar.

Förändringen i temperatur och klimat leder dock till många problem, men om de skador som stormar kan orsaka är välkända, är de som solen kan orsaka mindre kända, om man bortser från torka förstås.

Det vi ska berätta om i den här artikeln handlar om ett problem orsakat av hög temperatur. Faktum är att en man hade lämnat sina solglasögon på instrumentbrädan, ett misstag som gjorde att han fick se sin bil fatta eld, vilket gjorde ett ingripande av brandkåren nödvändig.
Låt oss se vad som hände.

via BBC

Advertisement

The sun has been strong but beware this can cause fire ⚠️ Earlier we attended a fire caused by sunglasses left on the...

Pubblicato da Nottinghamshire Fire and Rescue Service su Sabato 27 maggio 2023

När man kliver ur bilen bör man alltid vara uppmärksam på vad som ligger kvar inne i den, eftersom det kan uppstå riktiga katastrofer. Det är något som brandmännen i Nottinghamshire (Storbritannien) vet väl, de publicerade ett foto som väckte rädsla hos många människor. Faktum är att bilden visar en bil som hade fattat eld, och orsaken till det var ett par solglasögon.

"Solen - förklarade brandmännen i Nottinghamshire - är väldigt stark, och de flesta vet ju redan att den kan orsaka bränder. Att lämna ett par solglasögon i bilen är väldigt farligt. Av denna anledning, innan du kliver ut från fordonet bör du kontrollera vad som finns i det och se till att du inte lämnar några reflekterande föremål, som till exempel glas, annars finns det risk att det uppstår en brand genom direkt solljus. Var alltid väldigt uppmärksam.".

Advertisement
Luxottica/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Luxottica/Wikimedia Commons - Not the actual photo

Bilden skrämde upp många människor, som bestämde sig för att ingripa genom att kommentera under brandmännens bild och hävda att de inte trodde att något sådant kunde vara möjligt.

"Jag visste inte att solglasögon kunde orsaka sådana skador""Bra information, från och med nu kommer nog folk att vara mer uppmärksamma" och "bra gjort, en sådan varning ska alltid ges. Det är alltför riskabelt att orsaka en brand av ett slarvigt misstag av distraktion".

Vad tror du? Visste du att glasögon kan orsaka en brand om de ligger i solljus?

Advertisement