Han backar 16 km på mindre än 30 minuter på ringleden: ingen annan har någonsin klarat det

av Titti Carlberg

19 Oktober 2022

Han backar 16 km på mindre än 30 minuter på ringleden: ingen annan har någonsin klarat det
Advertisement

Ständigt engagemang leder till att man övervinner sina gränser. I allas liv finns det minst ett hinder som känns oöverstigligt, men med hårt engagemang kan man i slutändan vinna och nå sitt mål. Ofta ses dessa hinder på ett negativt sätt istället för vad de verkligen är, det vill säga en anledning att växa eller ett verktyg för att skapa och stärka sin karaktär.

Chandramouli har alltid velat sätta ett rekord och han har arbetat hårt för att tänja på sina gränser. Med detta företag ville han skicka ett speciellt budskap. Men låt oss ta reda på mer om vilken bedrift det var han utförde.

via Indian Times

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Denna 35-åriga indier från Tamil Nadu har satt ett nytt världsrekord, han backade en lång sträcka, på en tid som ligger strax under 30 minuter. Under den tiden tillryggalade han 16 kilometer och 140 meter.

Rekordet ägde rum på ringleden vid Edapaddi. Det tidigare rekordet sattes av Tesson Thomas från Pathanamthitta, Kerala, som bara lyckades tillryggalägga 14,2 km under samma tid.

Chandramouli har alltid varit passionerad av bilkörning. Ända sedan han började köra har han förberett sig för denna dag. Hans bedrift var inte bara avsedd för att sätta ett nytt världsrekord, utan också för att skicka ett budskap: han ville visa unga människor vikten av säkerhet när de kör bil.

När man sitter baom ratten måste man vara uppmärksam på varje liten detalj, på allt som händer runt omkring. Han understryker faktiskt hur alla nödvändiga åtgärder vidtogs för att förhindra att det skulle uppstå något problem. Framförallt, innnan han slog rekordet var han tvungen att träna och göra flera försök.

Advertisement
Tamilarasan G/ YouTube - Screenshot

Tamilarasan G/ YouTube - Screenshot

Även om Chandramouli hade tränat mycket så är det inte lätt att titta bakåt i 30 minuter, det kan uppstå nackbesvär. Faktum är att när allt väl var över genomfördes kontroller omedelbart. Hans bedrift var att backa flest kilometer inom en halvtimme, men rekordet för den längsta tillryggalagda sträckan innnehas av Brian Keene och James Wright som 1984 backade 14 534 km på 37 dagar.

Ett verkligt komplext företag, bara framgångsrikt tack vare de många försiktighetsåtgärder som vidtagits, Vem vet om meddelandet han skickade har tagits emot väl...

Advertisement