En simlärare varnar föräldrar att inte vira handduken runt axlarna på barnen

Titti Carlberg

01 Juni 2023

En simlärare varnar föräldrar att inte vira handduken runt axlarna på barnen
Advertisement

Att ta hand om sina barn är ett stort engagemang, vilket varje förälder försöker göra på bästa möjliga sätt. Det kan finnas vissa situationer som kräver speciella försiktighetsåtgärder, väldigt ofta oanade: i dessa fall kommer experterna in i bilden, deras värdefulla råd varnar mammor och pappor om hur de ska bete sig. 

En simlärare använde till exempel sociala medier för att skicka en viktig varning: lägg inte handduken runt barnets axlar.
Låt oss ta reda på varför.

via New York Post

Advertisement

2 1/2 weeks until the last session of the year!! You don’t want to miss out on getting your little ones in. Visit springhillisr.com to schedule ❤️

Pubblicato da Spring Hill ISR LLC - Nikki Scarnati su Martedì 9 agosto 2022

Nikki Scarnati är en ISR-certifierad siminstruktör, ansvarig för vattensäkerhet och utbildning om förebyggande av drunkning.

Genom sina sociala profiler vände sig kvinnan till föräldrar för att förklara vilket som är det bästa sättet att torka barnen när de väl kommit upp ur vattnet och vad man framför allt ska undvika
När man lägger handduken på barnets axlar bör man vara väldigt uppmärksam på hur man går tillväga: även om det är vanligt att placera den på barnets axlar för att förhindra det från att bli kall, är det inte det korrekta tillvägagångssättet. Det kan till och med visa sig vara farligt.

"Jag har sett det hända många gånger, och jag själv, som förälder har gjort det utan att inse att det inte är okej" säger Scarnati. "Om barnet skulle råka ramla ner i bassängen skulle alla dess lemmar fångas under en våt handduk."

Advertisement

Alternativet är därför att först torka armarna, sedan be barnet att höja dem och vira handduken runt kroppen och fästa den så att den inte faller av: samma system som många av oss vuxna använder.
"På det sättet, om de ramlar ned i vattnet har de sina armar fria till självräddning och i större säkerhet."

Många webbanvändare uppskattade hennes omtanke och tackade för det värdefulla förslaget, som de själva aldrig hade tänkt på.
"Jag kan bekräfta att det är sant. När jag var två år gammal föll jag ner i den djupa änden av en rekreationsbassäng med min handduk över armarna och blev tvungen att räddas", skrev en person, medan en annan lyfte fram det faktum att barnet har större chans att återfå balansen om det ramlar på marken istället för i vattnet.

And that’s a wrap! ⌛️ First session of 2022 is one for the books. So much hard work and dedication went into this...

Pubblicato da Spring Hill ISR LLC - Nikki Scarnati su Venerdì 13 maggio 2022

Några föräldrar påpekade dock att deras barn med största sannolikhet skulle försöka frigöra sig från handduken som var arrangerad på det sätt som Nikki rekommenderade och att deras armar forfarande skulle kännas kalla.
"Försök att använda en annan slags handduk! Det finns badrockar i frotté de kan bära efter ett bad, eller till och med fleece som hjälper dem att hålla sig varma" var instruktörens svar.

Vad tycker du om hennes råd?

Advertisement