En kvinna hävdar: "Jag lärde mig gå igen efter en vegandiet"

av Titti Carlberg

11 Juni 2023

En kvinna hävdar: "Jag lärde mig gå igen efter en vegandiet"
Advertisement

Alla upplever vi stunder av svårigheter i våra liv, där det verkar oförmöget att  resa sig, som om man har fallit i en avgrund från vilken det är omöjligt att ta sig upp. Detta är ofta något som händer när man har en sjukdom, istället för att bekämpa sjukdomen tenderar man att acceptera den, men framför allt acceptera konsekvenserna. I dessa fall är det viktigt att hålla humöret uppe, inte låta sig avskräckas utan istället försöka motarbeta den på alla sätt och vis.

Kvinnan, som är huvudperson i vår berättelse, gjorde just det. Även om hon till en början släppte taget, lyckades hon återhämta sig på kort tid, främst tack vare en vegandiet, som enligt henne gjorde att hon kunde igen och till och med springa.
Låt oss se hennes historia.

via Yahoo

Advertisement
Kate Dunbar/Facebook

Kate Dunbar/Facebook

Kate Dunbar är en 59-årig kvinna från Hunstanton (England), som plötsligt började känna svår smärta och hon förstod inte vad det var som hände henne. Alla hennes leder värkte och smärtan var så ihållande att hon fick svårt att gå.

"Det började med en svår ryggsmärta som efterhand blev värre och efter ett tag fick jag en fruktansvärd smärta i alla mina leder, inklusive fötter, knän och axlar. Det gick så långt att jag blev tvungen att ta en massa smärtstillande medel, jag klarade knappt att ta mig upp ur sängen och jag kunde inte gå. Det var artrit och jag visste att smärtan skulle bli outhärdlig om jag inte gjorde något".

Trots smärtan upptäckte hon att vissa livsmedel fick henne att må bättre och att andra fick henne att må sämre. Av den anledningen bestämde hon sig för att prova en vegankost, för att se om hon skulle börja må bättre

Advertisement
Kate Dunbar/Facebook

Kate Dunbar/Facebook

Hon föreslogs att prova en "elimineringsdiet" med vilken hon upptäckte att hennes smärta flammade upp när hon åt rött kött och ost. Vid den tidpunkten kom Vegan Society in i hennes liv, och efter att ha ägnat sig åt lite forskning bestämde hon sig för att börja med en vegankost.

Tack vare denna diet minskade värken och hon inte bara går igen utan har dessutom börjat jogga.

"Jag började känna mig bättre och en dag när jag var ute med mina hundar, började jag småspringa lite. Jag tänkte att jag borde vara uppmärksam på mina leder och har fortsatt med joggandet sedan dess."

Vad tycker du om hennes historia?

Advertisement