En restaurang har skapat ramen med isopoder: resultatet framkallar rysningar

av Titti Carlberg

20 Juni 2023

En restaurang har skapat ramen med isopoder: resultatet framkallar rysningar
Advertisement

Ramen är en av de mest utbredda och välkända maträtterna i världen som tillhör den japanska kulturen, en kött- eller fiskbuljong som innehåller spagetti, eller snarare nudlar, som åtföljs av olika produkter som ägg, kött- eller fiskproteiner och ingredienser av vegetabiliskt ursprung, främst tång. En maträtt välkänd för alla och utbredd över hela världen. Just därför har den genomgått många variationer och omtolkningar.

En restaurang har bestämt sig för att erbjuda sin egen version av Ramen, med en mycket speciell ingrediens: isopoder. Slutprodukten får det dock inte att vattnas i munnen, men det sägs att det är en riktigt delikatess. 
Låt oss se i detalj vad det är.

via Yahoo

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Den japanska restaurangen The Ramen Boy har bestämt sig för att erbjuda en ny version av Ramen, med en hemlig ingrediens: isopod. Det senare är ett stort kräftdjur som huvudsakligen livnär sig på döende marina djur. De lever i djupt hav, i de mörkaste områdena.

Restaurangens kock hävdar att det är en riktig delikatess eftersom den har en smak som liknar hummer och krabba. De som råkar få syn på detta djur i sin maträtt blir skrämda, men trots dess oattraktiva utseende måste den dock smakas eftersom den har en söt och delikat smak.

Advertisement
The Ramen Boy/Facebook

The Ramen Boy/Facebook

Att förbereda denna ingrediens är enkelt, man behöver bara rengöra den från alla organ och njuta av massan. På The Ramen Boy serverar man den genom att lägga den ovanpå skålen, så att den täcker och håller buljongen varm. Sedan är det bara att gräva fram fruktköttet och använda det för att smaksätta maträtten. Slutresultatet ska tydligen bli alldeles otroligt.

The Ramen Boy/Facebook

The Ramen Boy/Facebook

Det är möjligt att matgästerna blir lite undrande till en början av att se denna ingrediens, men om de övervinner sina initiala bekymmer och bortser från det oattraktiva utseendet kan de smaka på en ny och ovanlig ingrediens.

Vad tror du, skulle du vilja prova på den här maträtten om den ställdes framför dig?

Advertisement