En superfertil mamma upptäcker att hon är gravid på nytt medan hon väntar en dotter

av Titti Carlberg

29 Maj 2023

En superfertil mamma upptäcker att hon är gravid på nytt medan hon väntar en dotter
Advertisement

Att bli förälder sägs vara en av de största glädjeämnena som finns, men det måste också beaktas att det är en ansvarsfull roll. Man måste ha vetskapen om att en stor del av ens liv kommer att ägnas åt barnet. Det råder dock ingen tvekan om att detta steg kan orsaka oro men inte bara för de konsekvenser som kan uppstå. Uppmärksamheten riktas främst mot de nio månaderna före förlossningen då man hoppas att allt ska gå bra.

Mamman som är huvudperson i vår berättelse hoppades att hennes graviditet skulle gå bra, men hon började dock känna en del irritationsmoment efter ett tag. Hon förstod inte vad det var förrän hon fick reda på att hon var gravid på nytt, trots att hon redan väntade ett barn.

via The Mirror

johnwilliamsphd/Flickr - Not the actual photo

johnwilliamsphd/Flickr - Not the actual photo

Sophie Small är en 34-årig mamma som redan hade ett barn, Oscar 6 år, när hon fick reda på att hon väntade en flicka, vilket var en nyhet som väckte en enorm glädje inom henne. I början av graviditeten gick allt bra, men plötsligt drabbades hon av en komplikation som hon inte förstod. Först efter otaliga kontroller fick hon veta att hon väntade två barn med 28 dagars mellanrum från varandra.

Advertisement

Incredible😱

Pubblicato da The Mirror su Lunedì 22 maggio 2023

Den mest slående aspekten var när de båda flickorna, Holly och Darcy, föddes var att de vägde olika, den ena var större och tyngre än den andra.

Till och med läkarna kämpade efter anledningen till att Sophie hade blivit gravid två gånger med en dryg månads mellanrum. Även om det är ett sällsynt fenomen, är det rimligt och kallas för superfertilitet.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"När jag väntade den första flickan förstod jag direkt att jag blev gravid igen på grund av huvudvärken jag kände, men jag tvivlade på att det kunde vara så, så läkaren fortsatte med olika provtagningar. Sedan upptäckte vi att jag även väntade Darcy. Jag lades in på sjukhus eftersom jag väntade två döttrar som dock växte i olika stadier, vilket vi inte visste. Vi kunde inte förstå varför jag var så sjuk. De utförde ett ultraljud och förklarade för mig att jag väntade tvillingar, men att den ena var större än den andra. Det verkade vara något som var fel, eftersom de inte kunde lista ut varför den ena var större än den andra. När de föddes var det skillnad i tillväxten mellan dem och med ytterligare analyser insåg sjukhuspersonalen att jag hade blivit befruktad med fyra veckors mellanrum".

Vad tycker du?

Advertisement