Obevakade barn klottrar på en tvåhundra år gammal staty

av Titti Carlberg

29 Juni 2023

Obevakade barn klottrar på en tvåhundra år gammal staty
Advertisement

Konst spelar en grundläggande roll i alla individers liv eftersom den tillåter oss att drömma och lämnar åskådarna mållösa inför dess skönhet. Konstnärer håller inom sig det som kallas 'det inre barnet', eller förmågan att drömma och föreställa sig. Vilket gör att de kan skapa otroliga verk. Alla deras representationer ställs ut på museer där de kan observeras av alla som önskar, det finns bara en skyldighet, vilken är att åskådarna inte förstör dem.

Synd dock att inte alla klarar att underkasta sig vissa regler, framför allt barn. Faktum är att händelsen vi ska berätta om har barn som huvudpersoner, de klottrade på en tvåhundra år gammal staty med tuschpennor.
Låt oss se vad som hände.

via The Mirror

Advertisement
 National Trust

National Trust

Statyn, skulpterad av John Bacon, som visas i Croome Court trädgården, en suggestiv villa från 1700-talet, belägen i en stor park i Worcestershire, Storbritannien, har förstörts med tuschpennor. Denna plats besöks dagligen av många familjer vilka är inriktade på att beudra de många statyer som finns där. 

Vid ett tillfälle delades det ut tuschpennor till alla barn, syftet var förmodligen att barnen skulle underhålla sig själva med att återge verken de beundrade på papper. Synd dock att detta visade sig vara en väldigt dålig idé.

Advertisement

I själva verket, så snart tuschpennorna delats ut, istället för att använda dem för att rita på pappersark, såg barnen det lämpligt att klottra på några av statyerna i parken, inklusive den 230 år gamla Nalade Sabrina, skapad av Bacon.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Så snart de anställda vid National Trust, en förening som bevarar och förbättrar monument och platser av allmänhetens intresse, insåg vad som hade hänt ingrep de omedelbart: "när vi fick veta vad som hade hänt blev vi ledsna, även teamet på The Park var förståeligt nog upprörda över upptäckten. Händelsen fick dem att kalla på specialister som rengjorde statyn och minnesmärket. Lyckligtvis kunde ägaren få bort klottret utan hjälp av kemiska preparat eller dyra material".

Vad är din åsikt om detta?

Advertisement