En ung student räddar en treårig flicka: hon var på väg att bli kidnappad

av Titti Carlberg

09 Maj 2023

En ung student räddar en treårig flicka: hon var på väg att bli kidnappad
Advertisement

Vi vill alla att världen vi lever i ska vara fridfull och trygg, men tyvärr är den inte det. Nyheterna informerar oss dagligen om dramatiska situationer som aldrig borde inträffa, och trots de försiktighetsåtgärder vi vidtar och den uppmärksamhet vi har dagligen, lurar farorna fortfarande runt hörnet. Vissa händelser får, som tur är, inte tragiska konsekvenser tack vare modet och fyndigheten hos dem som inte vänder ryggen till, som studenten som lyckades omintetgöra kidnappningen av en treårig flicka.

via L'Union

Advertisement
Martin Lesieur/Facebook

Martin Lesieur/Facebook

Händelsen ägde rum i norra Frankrike, i Saint-Quentin, där en man försökte kidnappa en treårig flicka som satt i baksätet på en bil. En man slet upp dörren och försökte greppa barnet medan mamman satt bakom ratten. 
"Jag hade precis åkt hemifrån för att ta min dotter till förskolan" berättar kvinnan. "Allt hände väldigt snabbt, någon försökte ta min dotter.Jag försökte hindra mannen men lyckades inte, då började jag istället ropa på hjälp".

Lycktligtvis hörde Martin Lesieur, en 21-årig student, hennes rop på hjälp. Så fort han hörde kvinnans skrik ingrep han till undsättnng med hjälp av två förbipasserande.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Mannen försökte ta tag i barnet, och när mamman skrek på hjälp att det var en främling ingrep jag direkt. Det gick dåligt för honom eftersom jag tränar självförsvar."
Faktum är att Martin förbereder sig för att ta värvning i flygvapnet: med andra ord, rätt person på rätt plats, som utan alltför stor ansträngning lyckades immobilisera mannen tills polisen anlände och arresterade honom.

Polisen offentliggjorde sedan händelsen och tackade studenten genom ett inlägg på Facebook: "Ett stort tack till den unge mannen som ingrep med sin medborgargest som utan tvekan gjorde det möjligt att hindra en tragedi."
Den gripne hade, strax innan kidnappningsförsöket, attackerat en förbipasserande joggare. Senare, efter att de hade konstaterat hans psykiska tillstånd fördes mannen till en psykiatrisk institution.

Tack och lov så löstes situationen på bästa sätt.

Advertisement