Hennes man anmäler henne för att hon inte förbereder lunchen och för att hon missköter städningen: arresteras

av Titti Carlberg

07 Maj 2023

Hennes man anmäler henne för att hon inte förbereder lunchen och för att hon missköter städningen: arresteras
Advertisement

Att ta hand om hemmet och sin make är för många kvinnor en uppgift som ska utföras med glädje. Andra tycker däremot att hushållssysslorna ska delas lika mellan partnerna, att de ska samarbeta med matlagningen, städningen och allt annat. Att förbereda en måltid för hela familjen är inte en ren kvinnlig plikt, trots den absurda historia vi ska berätta här: en mexikansk kvinna fördes bort i handbojor när hon vägrade förbereda lunch till sin man. 
Låt oss se vad som hände.

via Excelsior

¡¡¡ECHAME LONCHE!!! MUJER A LA CARCEL…POR NO ECHAR LONCHE AL MARIDO Lina N de 45 años fue denunciada por su pareja...

Pubblicato da Piedras Negras en Red su Lunedì 1 maggio 2023

I Acuña, Coahuila, i Mexiko, greps en 45-årig kvinna, Lina, efter att hennes man Gerardo, polisanmält henne med anklagelsen att han var ett offer för "våld i hemmet". Närmare bestämt vägrade kvinnan att förbereda lunch åt honom och att utföra de vanliga hushållssysslorna.

Således blev Lina bortförd i handbojor, hon eskorterades ut från sitt hem av en tjänsteman från kriminalmyndigheten, med anklagelsen att hon behandlade sin man på ett vårdslöst sätt.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Gerardo förklarade i sin anmälan att han inte hade fått någon lunch och att hans hustru inte skötte hushållssysslorna, även om rollfördelningen i parets hem ännu inte var fastställd. "Hon lagar ingen mat åt mig och varken tvättar eller stryker mina kläder."

Vidare påpekade mannen att Lina flera gånger skulle ha upprepat sin avsikt att lämna honom för att hitta en bättre partner, ett faktum som i slutändan måste ha fått honom att hämnas snarare än att försöka lösa problemen.

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Nyheten gick snabbt runt på webben och förvånade webbanvändarna som läste den: faktum är att det är ganska vanligt att man stöter på nyheter om äktenskapliga problem som dock rapporterats av kvinnor, det är mycket mindre vanligt att läsa fall som detta, där det är mannen som är den som lider.

Men utöver den aktuella affären, där det inte framgår vilka avtalen var mellan parterna eller varför Lina plötsligt hade bestämt sig för att "försumma" sin make, är det sällan en man offentliggör sådana här nyheter, på grund av att det skulle vara alltför pinsamt.
Avsnittet väckte, i vilket fall som helst, en hel del förvirring: det verkar ganska absurt att de påstådda bristerna hos kvinnan skulle leda till att hon greps som om hon var en brottsling.

Vad tycker du om detta?

Advertisement