Nunnan lämnar klostret efter mer än 20 år för att flytta ihop med en kvinna

av Titti Carlberg

04 April 2023

Nunnan lämnar klostret efter mer än 20 år för att flytta ihop med en kvinna
Advertisement

Skönheten med livet är att det kan överraska. Vissa individer tror redan från tidig ålder hur deras liv kommer att utvecklas, men oftast blir det aldrig på det sättet. Vi överraskas av händelser och agerar ofta inte enligt vissa principer, för att kunna känna oss fria. Vi fattar beslut utan att följa samhällets föreskrifter, eftersom vi vill göra det som är bäst för oss själva.

Det var exakt det som vår berättelses huvudperson gjorde, hon bestämde sig för att lyssna på sitt hjärta och tog av sig nunnedoket för att flytta ihop med en kvinna. Låt oss se vad som hände.

via The Pink News

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Monica Hingston är en 81 år gammal förre detta nunna. När hon var i tjugoårsåldern bestämde hon sig för att anamma det religiösa kallet och bära nunnedoket. Hon gick nerför kyrkans gång klädd i en lång vit klänning, efter att ha avlagt sina löften och gift sig med Jesus Kristus tog hon av sig klänningen för att sätta på sig nunnornas klassiska svarta klänning. Från det ögonblicket var klostrets hennes hem. Hennes familj var dock splittrad över detta val. Mamman trodde att ett sådant beslut skulle begränsa de många alternativ som livet kunde erbjuda henne, medan pappan var stolt över att se sin dotter i nunnedoket. Dessutom var flickan kusin med kardinal George Pell.

Advertisement

Monica Hingston was a nun from the time she was 21 but rarely followed the rules. One day, she met a fellow nun in South America and fell in love.

Pubblicato da Insider su Sabato 1 aprile 2023

"Jag har alltid beundrat nunnor, eftersom de är individer som strävar efter att bli bättre. Men jag har alltid varit annorlunda, klosterlivet testade min upproriska anda. En gång blev jag ertappad när jag läste en förbjuden filosofibok. Det var på grund av det som jag bestämde mig för att lämna klosterlivet. Jag skickades till Chile, där jag tillsammans med två amerikanska nunnor grundade ett center för chilenska kvinnor i svårigheter. De hade båda burit nunnedoket i mer än tjugo år och den ena nunnan hette Peg, mellan oss två föddes en stor harmoni, så mycket att jag en dag erkände för henne att jag inte ville förlora henne, men att jag var rädd för att be henne stanna hos mig"
Deras liv förändrades i det ögonblicket, de bestämde sig för att avsäga sig sina löften och flytta ihop.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Efter att ha förklarat vår kärlek till varandra skrev vi till Påven och bad om att bli befriade från våra löften, och han godkände snabbt. Vi flyttade till Australien och ville så gärna gifta oss, men kyrkan instruerade katolska politiker att motsätta sig vår dröm, till och med min kusin tog parti mot mig. Detta fick mig att skriva ett brev till honom för att förklara de genuina känslor jag hade för Peg. Jag fick inget svar så jag valde att offentliggöra brevet, för att hjälpa och stödja andra som befinner sig i liknande situationer".

Vad tycker du?

Advertisement