29 år gammal nästlar hon in sig i en skola och låtsas vara en gymnasieelev: hon ville återuppleva sin tonårstid

av Titti Carlberg

03 April 2023

29 år gammal nästlar hon in sig i en skola och låtsas vara en gymnasieelev: hon ville återuppleva sin tonårstid
Advertisement

Åren från gymnasiet minns man med, antingen stor tillgivenhet eller med en stark känsla av obehag, beroende på hur de levdes. Många kommer att vara överens om behovet av att lämna det förflutna bakom sig en gång för alla, med fokus på det goda nuet kan erbjuda. För de ungdomar som var populära i skolan, var den en ursäkt för att tillbringa trevliga timmar i sällskap med vänner och om de fick möjligheten att återuppleva de lyckliga dagarna från sin tonårstid skulle de säkert ta den.

Ingen av oss skulle nog förmodligen aldrig försöka låtsas vara tonåring igen, men denna unga kvinna försökte med den bedriften, vilken hon lyckades framgångsrikt med, om än bara för några dagar.

via NY Post

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Hyejong Shin är en 29 år gammal kvinna av koreanskt ursprung, som flyttade till New Jersey när hon var 16 år gammal för att gå på en privatskola, hon tog senare examen vid Rutgers Universitet. Den unga kvinnan åtalades för att ha förfalskat sin legitimation och gått på New Brunswick High School förklädd. Hyejong gick 4 dagar i skolan innan hon avslöjades av skoladministrationen, som omedelbart vidtog åtgärder.

"Hon utgjorde aldrig någon fara, varken för elever eller skolpersonal, och hela ärendet handlar mer om att min klient ville återvända till en trygg och välkomnande plats och en miljö som hon ser tillbaka på med glädje, inget annat" säger kvinnans försvarsadvokat under rättegången och angav också att hans klient hade känt sig ensam och därför hade gjort denna kriminella handling.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Advokatens försvar mötte medgivande från den lokala polisen som ingrep i ärendet, vilka tidigare hade ansett det rimligt att kvinnans enda avsikt hade varit att återuppleva en period av sitt liv som hon kände en stark nostalgi för. Hyejong hoppas nu, enligt advokaten, kunna undvika frihetsberövande genom att vara med i ett interventionsprogram och har planer på att återvända till Sydkorea när denna obehagliga historia är över.

Visst kan ensamhet vara svårt att uthärda, men att bryta mot lagen för att slippa den är kanske lite väl överdrivet, eller vad tycker du?

Advertisement