Hon tycker att hon är så snygg att hon skrämmer andra mammor

av Titti Carlberg

26 April 2023

Hon tycker att hon är så snygg att hon skrämmer andra mammor
Advertisement

I dagens samhälle ägnas ofta mycket uppmärksamhet åt utseendet och särskilt kvinnor ägnar mycket omsorg åt sin klädsel, rätt kombination av accessoarer och rätt smink för varje tillfälle.. Det finns kvinnor som aldrig visar sig utan smink och kvinnor som går och handlar i stilettklackar.

Att uppmärksamma sitt utseende är för många en riktig livsstil, speciellt inom underhållningsvärlden och bland influencers på sociala medier. Så, om råd på hur man hanterar denna enorma förändring blomstrar på sociala medier och mammors bloggar på webben, sätts på prov av livet som nyblivna föräldrar, så finns det också de som utan alltför stora svårigheter lyckas jonglera med alla sina nya åtaganden, utan att någonsin ge upp att ta hand om sitt utseende.

Berättelsen om denna glam-mamma lär oss detta, hon är så uppmärksam på bilden av sig själv att hon klädde och sminkade sig noggrant även dagen då hennes barn föddes.

via The Mirror

Advertisement

Ravén Dixon-Biggs är en 28-årig brittisk mamma som var fast besluten att inte ge upp sin livsstil efter sitt barns födelse, hon berättar att hon lägger två timmar på att klä sig och sminka sig varje morgon, hon sätter på sig lösögonfransar och en peruk bara för att följa sin son till förskolan. "Det var inte så att jag vaknade en morgon och bestämde mig för att bli en glam-mamma, jag har alltid varit så här" berättar Raven, och förklarar att samma dag som hon födde sin son, dök hon upp på sjukhuset klädd i en ny peruk som kostade 300 pund och fullt sminkad"Varför skulle jag inte kunna se bra ut bara för att jag är på väg att bli mamma? Att föda barn var det mest befriande ögonblicket i hela mitt liv" avslutar hon stolt.

Mamman avslöjar att det ger henne en "känsla av makt" att alltid vara snyggare än alla andra kvinnor och hon är inte villig att ge upp sin identitet för någon annan, och speciellt nu när hon har blivit mamma måste hon vara en bra förebild för sin son.

Advertisement

"Man gör alltför många uppoffringar när man blir förälder, men det är inte nödvändigt att ge upp sin identitet också" är hennes motto. Raven erkänner att det finns många som kritiserar hennes vana och att många kvinnor fruktar mammor som visar sig perfekt sminkade, i peruk och med lösögonfransar när de följer sitt barn till förskolan klockan 9 på morgonen. 
Detta skapar många svårigheter för henne att finna en vän bland de andra mammorna, men hon hävdar att hennes snygga utseende alltid har varit hennes stöd och hjälpt henne att bli mer beslutsam och starkare"Ser du bra ut så mår du bra" säger hon med övertygelse.

Vi behöver alla känna oss fria att uttrycka vår identitet och Raven gör det på sitt sätt. Eller vad tycker du?

Advertisement