Kvinnan inser inte att hon är gravid och misstar förlossningsvärkarna för förstoppning: föder barnet på toaletten

av Titti Carlberg

06 April 2023

Kvinnan inser inte att hon är gravid och misstar förlossningsvärkarna för förstoppning: föder barnet på toaletten
Advertisement

Det kan låta otroligt, men det finns kvinnor som inte förstår att de är gravida förrän det är dags att föda barnet: menstruationscykeln är regelbunden, magen växer inte märkbart, graviditetstesten visar negativt och allt är normalt. När tiden närmar sig sitt slut, börjar förlossningsvärkarna, helt oväntat: en riktig chock för nyblivna mammor, omedvetna om att ett barn är på väg.

Detta hände en kvinna från Georgia som födde sitt barn hemma i badrummet.

via New York Post

Advertisement

Marla McEntire, 34, kunde inte tro vad som hände henne. Omedveten om att hon var gravid bar hon sitt barn i livmodern i 40 veckor utan att veta om det.
Hennes menstruation hoppade bara över en gång, vilket ledde till att hon utförde en graviditetstest, vilket resulterade negativt. Under de följande månaderna återkom menstruationen regelbundet, så hon misstänkte aldrig att hon var gravid. När förlossningsvärkarna började trodde hon att hon hade kolik, hon gick på toaletten, där hon till sin - minst sagt - enorma förvåning födde barnet. "Jag sänkte blicken och såg det, med vatten upp till öronen."

Därmed välkomnade hon helt oväntat Atlas Cohen, en pojke på 45 centimeter som vägde 2,2 kilo. Marla har bestämt sig för att berätta den otroliga historien på sina sociala medier och dela den med sina följare: "Jag misstänkte aldrig en graviditet. Jag blev gravid i maj förra året, min mage var platt och min navel ploppade aldrig ut, inget morgonillamående, aldrig känt en spark eller något annat." säger hon. I januari började jag få ont i höfterna och vissa problem med magen, jag gick till en kiropraktor och till en allmänläkare, men ingen av dem märkte att jag var med barn.".

Advertisement

När hon berättar om förlossningen säger hon: "Den natten var jag säker på att jag hade förstoppning.Jag skickade min pappa till affären för att köpa laxermedel och jag gick på toaletten fem gånger. Den femte gången kom Atlas. Jag tittade ner, och där låg han, med vatten upp till öronen, han såg på mig med en blick som sa: 'Kan du plocka upp mig, mamma?'".

Vid det tillfället skrek kvinnan på sin far, Kevin, som, när han nådde henne, hjälpte henne att dra upp barnet från toalettstolen. Därefter ringde mannen räddningstjänsten för att ta reda på hur han skulle bete sig: "De sa åt honom att förvara navelsträngen, men han förstod inte hur, så han tog en påsklämma och klippte av navelsträngen medan vi väntade på ambulansen. Vi bor mitt ute i ingenstans, så det tog ungefär tjugo minuter innan de kom.".

Under tiden försökte far och dotter hålla sig lugna, förståeligt nog förvirrade: "Det var mycket att bearbeta...". Marla och Atlas fördes till sjukhuset för kontoll och nödvändiga tester och det visade sig att båda var vid utmärkt hälsa.

"Det finns fortfarande en del problem med faderskapet med mannen jag träffar" säger den nyblivna mamman, som är mycket tacksam mot sin familj och sina vänner som gett henne allt hon behövde till den lilla på rekordtid. Hennes syster Lacey, dedikerade ett långt inlägg till nykomlingen där hon förklarade entusiastiskt att hon älskar den lille pojken.

Hur skulle du ha reagerat om du var i hennes eller i Kevins ställe?

Advertisement