En utmattad mamma svarar alla som säger att hennes dotter är "hemsk"

Titti Carlberg

13 Juni 2023

En utmattad mamma svarar alla som säger att hennes dotter är "hemsk"
Advertisement

Fysiska defekter har alltid varit föremål för kritik och förlöjligande. Förr ansågs fysiska defekter till och med vara något slags kännetecken för ondska, och av denna anledning övergavs eller marginaliserades barn som föddes med iögonfallande födelsemärken, andra pigmentstörningar eller missbildningar, ibland till och med eliminerade med mer drastiska lösningar.

Lyckligtvis är nu denna form av vidskepelse utdöd, men majoritetens motvilja att närma sig de som verkar annorlunda lever fortfarande kvar. Det finns dock människor, som vissa modeller och influencers, som har gjort det till sin starka sida, förstärkt dess unika karaktär och snabbt blivit förebilder att följa för alla dem vars självkänsla har undergrävts av uppenbara fysiska defekter.

Ett exempel på detta är mamman som vi ska berätta om idag.

via Mirror

Advertisement
@angelica_and_louka/Instagram

@angelica_and_louka/Instagram

Lilla Angelica föddes med ett iögonfallande hjärtformat födelsemärke i ansiktet och hennes mamma Marianna Bowering, en ung kvinna från Adelaide, Australien, har alltid ansett det som ett skönhetstillägg. Men ända sedan födelsen har den lilla flickan varit föremål för kommentarer och förlöjligande på grund av födelsemärket, både personligen och online, där hennes mamma är aktiv för att öka medvetenheten om ämnet vaskulära födelsemärken. Vissa människor har kallat flickan för "hemsk" och sagt att hon är "missbildad".

Den värsta kommentaren som jag har fått motta på nätet var när en person frågade mig om jag hade tryckt en stekpanna mot min dotters ansikte" berättar Marianna. "Personligen tror jag att det mest smärtsamma var när en person på en fotbollsmatch sa att min dotter är ett missfoster" avslutar hon.

Mamman har alltid försvarat sin dotter med indignerad stolthet och försöker att inte lyssna på dem som råder henne att inte dra uppmärksamheten till dotterns ansikte, snarare tvärtom. Bland de saker som irriterar henne mest är tanklösa eller okänsliga komplimanger.
"Jag tror att vissa människor förnekar fläcken, de tror att den kommer att blekna med tiden" säger kvinnan.

Advertisement
@angelica_and_louka/Instagram

@angelica_and_louka/Instagram

Angelicas födelsemärke är dock inte bara en defekt i pigmentet, utan kan leda till problem av medicinsk karaktär, särskilt i ögonen, eftersom det handlar om kapillärerna i det området. Föräldrarna upptäckte denna risk först i ett andra ögonblick, men lyckligtvis bekräftade kontrollerna att flickan har utmärkt hälsa, även om hon måste fortsätta med regelbundna kontroller.

Mariann säger att hon är stolt över Angelica och att hon är säker på att hennes dotter kommer att lyckas övervinna allt som livet har i beredskap för henne, eftersom hon växer upp med självförtroende och inte är rädd för något. 

"Hon är mycket mer än ett födelsemärke, hon är alltid sig själv och hon är inte mer annorlunda än någon annan" säger hon.

En stor eloge till denna stolta mamma och hennes underbara dotter.

Advertisement