Tjejen blir chockad när hon efter 15 års tid upptäcker att hennes namn inte är det hon trodde

av Titti Carlberg

13 Mars 2023

Tjejen blir chockad när hon efter 15 års tid upptäcker att hennes namn inte är det hon trodde
Advertisement

Det händer oss alla att vi växer upp med övertygelser, vi är säkra på att ett ord sägs på ett visst sätt, och först efter många år upptäcker att det inte är så och alla de där visheterna som man hade faller sönder. I vissa fall kan det vara enkla bagateller, triviala saker, men vid vissa tillfällen kan man bli riktigt bränd av att upptäcka att allt man visste var fel.

Precis som det som hände med berättelsens huvudperson, som efter 15 år upptäckte att hennes namn inte var det hon alltid hade trott. Låt oss se hur hon upptäckte det.

via New York Post

Advertisement
gabbymayor/Instagram

gabbymayor/Instagram

Gabrielle "Gabby" Mayor, känd på sociala medier under pseudonymen gabbbbb16, sa i ett klipp att hon inte visste sitt riktiga namn förrän hon var 15 år gammal. I videon som varar i några sekunder, ser man tjejen stirra ut i rymden i häpnad efter att ha upptäckt sitt riktiga namn. 
Allt berodde på ett stavfel när födelsebeviset skrevs. Hon var tvungen att ta fram sitt legitimation och det var då hon upptäckte att hon inte hette "Gabrielle".

"Jag förstår inte hur mina föräldrar kunde göra ett stavfel i mitt födelsebevis. Mest av allt förstår jag inte varför jag inte fick reda på det förrän jag var 15. Mitt riktiga namn är tydligen Babrielle. En felstavning av namnet Gabrielle. Den dagen fick jag veta att jag har levt i en lögn i alla dessa år. Alla mina vänner kallar mig nu för Babby".

När hon fick reda på vad som hade hänt vidtog hennes föräldrar omedelbart åtgärder för att rätta till misstaget och ändra hennes namn.

Advertisement

Hennes berättelse fick många webbanvändare att ingripa genom att berätta om deras erfarenheter. Tydligen sker det många stavfel när födelsebeviset skrivs. 
"Min mamma stavade mitt namn fel, egentligen borde det vara Sonya, inte Sanya""mina föräldrar märkte inte att min brors födelsebevis hade fel födelsedag förrän han var typ 6 år gammal. Det är försent att fixa det nu, så han har 2 födelsedagar" och "samma sak hände mig. Jag uppfostrades som Taelor bara för att få reda på vid 18 års ålder att jag egentligen heter Tealor".

Vad tycker du?

Advertisement