Denna tjej har Downs syndrom och jobbar som modell för kända modehus

Titti Carlberg

14 Mars 2023

Denna tjej har Downs syndrom och jobbar som modell för kända modehus
Advertisement

Alltför ofta, för att uppnå ett mål finns det hinder som tros vara oöverstigliga, för det mesta är det dock individerna själva som skapar dessa murar. De strängaste domarna är alltid vi själva, vi ger upp vid de första svårigheterna vi möter och blir säkra på att vi aldrig kommer att nå vårt mål. När man försöker uppnå sina drömmar måste man på alla sätt försöka förvandla dem till verklighet. Det spelar ingen roll om man ramlar, det är bara att resa sig upp och fortsätta med det man har påbörjat.

Huvudpersonen i vår berättelse är en tjej med Downs syndrom, hon valde att övervinna de gränser som samhället har satt upp och är engagerad i att förverkliga sin dröm, engagemanget börjar ge bra resultat. Låt oss se vad det handlar om.

via People

Advertisement

Sofia Jirau är en 24-årig modell från Puerto Rico som hade modet att utmana reglerna. Alltför ofta, när det handlar om skönhet sätts vissa standarder. Lyckligtvis finns det dock vissa människor som inte låter detta trycka ner dem utan de bestämmer sig för att kämpa och för att nå sina mål. Faktum är att denna tjej är den första modellen i världen på catwalken, som är född med Downs syndrom.

Sofias dröm hade alltid varit att bli modell, hon accepterade inte ett misslyckande med att verklighetsgöra den drömmen. Just därför ansträngde hon sig tillsammans med sin familj och visade upp sig på sociala medier, vilket gav ett bra resultat. Hennes Instagram-profil väckte intresset hos stylisten Marisa Santiago, som bjöd Sofia till New York Fashion Week. Den helgen var hon medveten om att det var tack vare sitt engagemang som hon hade lyckats uppnå målet. Hon har kommit långt sedan den dagen, så pass att hon har stått modell för Victoria's Secret.

"Jag har uppfyllt min dröm - säger hon - nu vill jag hjälpa andra människor och visa dem hur jag gjorde för att lyckas. Jag jobbade väldigt hårt för att ta mig hit. Jag blev äntligen den första Victoria's Secret modellen med Downs syndrom! Jag tackar mina föräldrar för att de alltid har stött mig i mina ansträngningar".

Hennes hemlighet är att sätta upp delmål och försöka nå dem. Hennes nya önskan är att kunna främja inkludering i modebranschen och försöka riva alla murar som stänger ute de som anses vara annorlunda. Hon vill att folk ska förstå att det är just variation som gör världen underbar.

Vad tycker du?

Advertisement