Hon vägrar ge sin plats till en kvinna som vill sitta bredvid sitt barn: "Gjorde jag fel?"

av Titti Carlberg

11 Februari 2023

Hon vägrar ge sin plats till en kvinna som vill sitta bredvid sitt barn: "Gjorde jag fel?"
Advertisement

Tvister och sammandrabbningar mellan resenärer är inte sällsynta när de reser med samma transportmedel. Ofta handlar bråken om sittplatser och de blossar upp när en person ber en annan att flytta på sig av skäl som sträcker sig från att vilja sitta bredvid sitt resesällskap till att behöva gå upp ofta. Men när biljetten har köpts i vederbörlig ordning och sätet tilldelats, är ingen passagerare skyldig att samtycka till dessa förfrågningar, utan det är deras fria val. Det är dock inte ovanligt att avslag inte tas väl emot, som i fallet vi ska berätta.

via New York Post

Advertisement
surya_garg/TikTok

surya_garg/TikTok

Surya Garg väckte en debatt på webben efter att ha berättat i ett klipp på sin TikTok-sida, händelsen som hon var med om under sin senaste flygresa. Tjugotreåringen från New York förklarade att en mamma hade bett om att få byta sittplats med henne så att hon kunde sitta bredvid sin tonårsson. Surya hade dock betalat extra för en fönsterplats, vilket fick henne att neka.

Bytet skulle ha inneburit att hon flyttade till en mittenplats två rader längre bak. När hon frågade kvinnan vem hennes son var upptäckte hon till sin förvåning att det var en kille på cirka 16 år, en meter och nittio centimeter lång och inte ett litet barn som hon hade förväntat sig.

Advertisement
surya_garg/TikTok

surya_garg/TikTok

Garg blev lite ställd, hon visste inte vad hon skulle säga till kvinnan utan att låta oförskämd, men hon bestämde sig för att neka till att byta plats.
"Efter att jag gett henne det nekande svaret gav hon mig den värsta blick jag någonsin fått och fortsatte stöna under hela flygturen."
Avsnittet gjorde Surya så förbryllad att hon frågade sina follower om deras åsikt: "Var det jag som gjorde fel? Kan någon vara snäll och berätta det för mig."

Många lugnade henne och hävdade att hon hade all rätt att stanna på platsen hon hade betalat och att mammans reaktion var avgjort malplacerad. Vidare kunde kvinnan ha säkrat en plats bredvid sin son i god tid om hon verkligen hade ansett det nödvändigt. Expedia, biljettbokningssajten, höll med Surya och försäkrade henne att hon inte hade gjort fel.

Vad tror du, skulle hon ha tillfredsställt kvinnan eller gjorde hon rätt i att inte byta plats? Vad skulle du ha gjort?

Advertisement