Hon ångrar att hon fått barn: "jag vill ha tillbaka mitt liv och bli fri igen"

av Titti Carlberg

21 Februari 2023

Hon ångrar att hon fått barn: "jag vill ha tillbaka mitt liv och bli fri igen"
Advertisement

Livet som förälder är inte alltid så lätt. Det sägs dock att i samma ögonblick som ett barn föds fylls mamman och pappan i fråga av en enorm glädje. I början av föräldraskapet upptäcker man dock att man har många sömnlösa nätter framför sig. När babyn skriker måste man gå upp för att vagga och trösta det, och själv kan man inte återvända till sitt sovande förrän babyn har somnat om. Under babyns uppväxt blir dock dess behov allt större.

Huvudpersonen i vår berättelse skrev i ett inlägg på Mumsnet att hon älskar sina barn, men vill ha tillbaka sitt gamla liv. Hon önskar att någon hade varnat henne om hur hennes liv skulle bli som mamma. Men låt oss se hennes historia från början.

via Mirror

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan, som föredrar att vara anonym, är mamma till två barn, i inlägget hon har skrivit säger hon att hon ångrar att ha skaffat två barn. Trots att hon älskar dem saknar hon sitt gamla liv, friheten att kunna göra vad hon vill och bara ta ansvar för sig själv och sina egna handlingar. Som det är nu måste alltid barnen komma i första hand.

"Jag älskar mina barn, jag avgudar dem verkligen, i alla fall 80% av tiden, när de inte får raserianfall. Men jag saknar mitt gamla liv. Jag saknar helgerna i sängen med min man, utan att behöva kliva upp. Men framför allt vill jag kunna resa improviserat igen, utan att behöva boka: jag känner frånvaron av frihetens lyx. Nu måste jag alltid planera allt i detalj. Jag anstränger mig verkligen, men i grund och botten vill jag ha tillbaka mitt gamla liv, före barnen.".

Kvinnan älskar moderskapet, hon tycker att det är givande, men för det mesta vill hon kunna känna sig fri att fatta plötsliga beslut, drivna av en instinkt, utan att behöva tänka på att hon har barn som ständigt behöver henne.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Frågan ligger webbanvändarna varmt om hjärtat som, istället för att kritisera henne, har på alla sätt och vis försökt lugna  och ge henne goda råd, en av dem skriver: "Du skrev inget om vilken ålder dina barn är i, men jag kan slå vad om att de är små. Den ånger du känner nu kommer att blekna med tiden, och eftersom barnen gradvis växer kommer saker och ting bli lättare efter hand och det slutar med att du glömmer det liv du levde före dem. Med åren kommer de att bli mittpunkten i din existens och du kommer inte klara dig en dag utan dem."

Vad tycker du?

Source:

Mumsnet

Advertisement