De lämnar sonen på flygplatsen för att inte behöva köpa en biljett även för honom och går ombord på planet

av Titti Carlberg

05 Februari 2023

De lämnar sonen på flygplatsen för att inte behöva köpa en biljett även för honom och går ombord på planet
Advertisement

Det finns inga föräldrar som någonsin vill skiljas från sitt barn. När de bestämmer sig för att resa på semester, affärsresa eller liknande, där det inte är möjligt att ta med sig sitt barn, måste de finna en lösning, till exempel be sina föräldrar att sitta barnvakt.

Ett föräldrapar valde dock ett annat alternativ: när de strax före avgång upptäckte att de också skulle bli tvungna att köpa en biljett till sitt barn, bestämde sig paret för att lämna sonen på flygplatsen och kliva ombord utan honom. 

via CNN

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Händelsen utspelade sig på Ben-Gurun flygplatsen i Tel-Aviv, Israel, där personalen på Ryanairs flygbolag blev chockade över det som inträffade. Ett par skulle åka till Bryssel, Belgien, de var övertygade om att de inte skulle behöva köpa en biljett till deras nyfödda barn. När flygpatsvärdarna informerade föräldrarna om att det var nödvändigt att betala en biljett även till den lille reagerade paret på ett oväntat sätt, de bestämde sig för att lämna honom vid incheckningen och resa iväg utan honom.

Tydligen hade de ingen som helst avsikt att betala en 'extra' avgift som de inte hade förutsett eller övervägt. Av denna anledning gick de själva genom kontrollen och lämnade sin son i barnvagnen bredvid disken.

Vi har aldrig varit med om något liknande tidigare" berättar en av Ryanairs anställda. "Vi trodde knappt det var sant, trots att vi såg det med våra egna ögon. Dessa passagerare som skulle från Tel-Aviv till Bryssel dök upp vid incheckningen utan någon reservation för sitt nyfödda barn. De fortsatte igenom säkerhetskontrollen och lämnade barnet vid incheckningsdisken.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Enligt rapporten från de israeliska flygplatsmyndigheterna hade mannen och hans hustru kommit sent till ombordstigningen och uttryckt att det var brådskande för dem att hinna med planet, de prioriterade avgång snarare än sin son. Paret ville absolut kliva ombord, med eller utan barnet. 

"Incheckningsagenten på Ben-Gurion flygplatsen kontaktade flygplatsens säkerhetstjänst, som gick och hämtade passagerarparet och ärendet överlämnades till den lokala polisen.".

En talesman för den israeliska polisen säger dock att situationen verkade ha löst sig när polisen anlände: "Barnet var tillsammans med föräldrarna och det finns ingen ytterligare utredning.".

Vad tycker du om detta?

Advertisement