Paret lämnar sin tvåårige son framför en fristad för att kunna åka skidor: paret anmäls

av Titti Carlberg

20 Februari 2023

Paret lämnar sin tvåårige son framför en fristad för att kunna åka skidor: paret anmäls
Advertisement

Även om barnens välbefinnande alltid bör komma i första hand och inta översta pallen i prioriteringsskalan, verkar detta tyvärr inte alltid vara fallet för vissa föräldrar. De dagliga nyheterna fortsätter att bevisa det och skapa misstro. Lyckligtvis får många av dessa omständigheter inte alltid allvarliga konsekvenser för barnen, men lämnar en ändå förbryllad. 

I den här artikeln berättar vi om ett par, som för att ostört kunna åka skidor "parkerade" sitt barn framför en oövervakad fristad

via l'Adige

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Berättelsen utspelar sig i Italien, i Alto Adige, dit ett par från Tjeckien hade åkt för att tillbringa de sista dagarna av semestern på skidor. Med sig hade de sin tvåårige son, som de placerade framför ett skydd, för att inte behöva ha honom med sig när de ägnade sig åt nedfarten på de snötäckta sluttningarna, medan temperaturen sjönk under nollan. Innan de återvände till skidliften för att ta sig tillbaka upp på toppen, stannade de för att kontrollera att barnet var okej.

Så medan paret roade sig på skidor, parkerade de sin lille i hans sittvagn utan skydd och framför allt under minst sagt farliga väderförhållande: även om han var klädd i varma kläder var det inte tillräckligt för att skydda honom från kylan.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Efter en lång stund, då paret åkte upp och ner för backarna och bara stannat till en kort minut för att se till att barnet hade det bra, insåg de förbipasserande vad som försiggick och larmade polisen.

När de andra skidåkarna på platsen väl förstod vad som utspelade sig framför deras ögon, blev de allvarligt oroliga för den lille och tvekade inte att kontakta kompetenta människor, och hävdade att det fanns risk för avgjort negativa konsekvenser om ingen omedelbart ingrep.

Maurizio Fugatti, president i provinsen Trento sa: "det är otroligt att sådant här kan hända nuförtiden." Vid polisens ankomst anmäldes barnets föräldrar, men det är ännu inte klart varför de hade agerat på detta sätt. Barnets tillstånd verkade dock inte vara oroande och det uppstod ingen oro för hans hälsa.

Vad tycker du om detta föräldrapars beteende?

Advertisement