Passageraren öppnar flygplansluckan under flygresan på grund av ett absurt skäl

av Titti Carlberg

02 Juni 2023

Passageraren öppnar flygplansluckan under flygresan på grund av ett absurt skäl
Advertisement

Flygplan är utan tvekan användbara och bekväma transportmedel, eftersom de låter dig göra långa resor och nå avlägsna destinationer på mycket kortare tid än tåg och bilar. Men få kan hävda att de inte är rädda för att resa med flyg: att gå ombord på ett flygplan, låt oss inse det, för de flesta människor är inte direkt avkopplande, om man tänker på eventuella störningar eller tekniska problem som kan uppstå.

Passagerarna på ett koreanskt flyg hade en skrämmande upplevelse när en av dem bestämde sig för att öppna luckan i god tid innan de nådde landningsbanan.

via CNN Travel

Asiana Airlines är det sydkoreanska flygbolaget som tvingades sluta sälja stolar i anslutning till nödutgångarna, efter det som hände på ett av deras plan.

En passagerare belägen i det området av flygplanet bestämde sig för att öppna luckan medan flygplanet landade. Den 33-årige mannen arresterades efter episoden, som väckte panik hos de närvarande: faktum är att 12 passagerare rapporterade andningssvårigheter och fördes till sjukhus för undersökning.

Mannens beteende ledde till ett förbud av sittplatsförsäljning i närheten av nödutgångarna, för att undvika liknande incidenter i framtiden.

Advertisement

Trots detta lyckades planet som flög från Jeju till Daegu landa utan ytterligare komplikationer och konsekvenser. Enligt tjänstemän skulle mannen ha lyckats öppna luckan eftersom planet befann sig på låg höjd, vilket innebar att gapet mellan trycket i kabinen och utanför var minimal.

De skräckögonblick som de andra passagerarna upplevde fångades på film som sedan spreds på sociala medier där man ser människor kastas runt på sina säten.

När det gäller anledningen till gesten verkar det som att mannen kände sig "kvävd" och att han befann sig i en akut fas av stress på grund av att han hade förlorat sitt arbete. Hans tillstånd verkade inte vara påverkat av alkohol.

Colin Brown Photography/Wikimedia commons

Colin Brown Photography/Wikimedia commons

Daegu-polisen har tjugo dagar på sig att utreda ärendet och avgöra om de ska inleda ett brottmål. Om mannen döms riskerar han upp till tio års fängelse för brott mot luftfartslagen, som förbjuder passagerare att manipulera dörrar och utrustning ombord.

"Jag är verkligen ledsen för barnen" sa han i närvaro av reportrar. "Jag ville komma av så fort som möjligt.".

Hur skulle du ha reagerat om du hade befunnit dig på planet?

Advertisement