Två bästa vänner har ett barn tillsammans: "Vi vill vara föräldrar, men vi kommer aldrig att bli ett par"

av Titti Carlberg

06 Februari 2023

Två bästa vänner har ett barn tillsammans: "Vi vill vara föräldrar, men vi kommer aldrig att bli ett par"
Advertisement

Vid en viss ålder känner en del människor ett behov av att göra en förändring i sina liv. För många av dessa kan en ny drivkraft representeras av ett barns födelse. Faktum är att det finns många människor som, efter att ha nått en viss punkt i sina liv, uppfattar att de är redo att bli föräldrar och till varje pris försöker få ett barn.

Den kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse ville väldigt gärna ha ett barn, men hon hade ingen partner. Av denna anledning bestämde hon sig för att få ett tillsammans med sin bästa vän, trots att de inte är ett kärlekspar. Låt oss se vad som hände.

via Ciudad

Advertisement

Den argentinska journalisten Agustina Kämpfer bestämde sig för att få ett barn, men hon hade ingen partner, så hon bad sin bästa vän, kocken Augustin Badarocco, om hjälp. De bestämde sig för att skaffa ett barn tillsammans, på det sättet skulle båda två bli föräldrar, men inte ett par.

Augustina ville inte till en början avslöja vem som var pappa till barnet eftersom han är en känd person, men efter ett tag avslöjade hon att det var hennes bästa vän. Viljan att bli föräldrar förenade dem, men ingen av dem hade funnit den rätta partnern eller det ideala ögonblicket.

Advertisement

"Jag och Augustin - förklarar journalisten - var förlovade när vi var tonåringar, men jag har alltid ansett honom mer som en vän än en pojkvän eftersom det var en flyktig och oskyldig period. Även efter att han flyttade till Mexiko fortsatte vi att hålla kontakt med varandra. Vi hade dessutom båda två en annan partner, men vi pratade ofta och delade med oss av våra liv till varandra. Faktum är att vi har väldigt mycket gemensamt. När jag kom tillbaka efter min resa till Indien träffades vi och det var i det ögonblicket som vi beslutade oss för att skaffa ett barn tillsammans, men samtidigt beslöt vi oss för att fortsätta att bara vara vänner. Vi gick allt till mötes på ett mycket moget sätt, och vi blev förvånade över att allt hände så fort".

Efter att lille Juan föddes beslöt de sig för att ha gemensam vårdnad och genom ömsesidig överenskommelse välja allt som rör barnets liv och uppfostran. De känner sig som en familj, men utan att vara gifta eller förlovade. Deras mål är helt enkelt att vara en bra mamma och pappa för deras son.

Vad tycker du om dessa två vänners beslut att skaffa ett barn tillsammans utan att vara ett par?

Advertisement