Detta hus har en grotta i källaren som inte har utforskats på 70 år

av Titti Carlberg

05 Februari 2023

Detta hus har en grotta i källaren som inte har utforskats på 70 år
Advertisement

Det är inte alltid att saker och ting är som de ser ut. Man vet aldrig om de döljer en hemlighet. bara genom att göra en djup undersökning är det möjligt att upptäcka allt som fasaden döljer. Mycket ofta, framför allt i filmer, kan det hända att byggnader döljer mycket mer än man förväntar sig.

Det är vad som upptäcktes i ett hus i Pennsylvania, det har en dold grotta i sin källare som har varit outforskad de senaste 70 åren. Låt oss se närmare på vad det handlar om.

via Uncoveringpa

Advertisement
Brian Marble/Facbook

Brian Marble/Facbook

Huset finns i Pennsylvania, närmare bestämt mellan Greencastle och Mercersburg. Det som är unikt med detta hus är att det har en dold grotta i källaren: Black Coffey Cavern. Enda sättet att nå grottan är att gå genom huset och ned för trappan som leder till källaren. När man väl är nere är scenariot som dyker upp framför ens ögon inget annat än extraordinärt.

Advertisement
Brian Marble/Facbook

Brian Marble/Facbook

Grottan upptäcktes år 1830, även om dynamiken fortfarande inte är klar, ligger den under marken, som på den tiden ägdes av John Coffey, som till en början lät folk gå ner i grottan för att utforska den. Under de följande åren kostruerades dock ännu en struktur, vars syfte var att förenkla och underlätta nedstigningen, så att det skulle bli lätt för turister att besöka det som kunde ha blivit en arkeologisk utgrävningsplats.

Den lilla strukturen som byggdes ovanför ingången till grottan förvandlades senare till ett tvåvåningshus och med tiden förbjöds turister och besökare att komma dit, grottan förblev stängd och outforskad i cirka 70 år. Nu har marken dock köpts av Dara Black som vill ge platsen ett nytt liv och har öppnat upp den för allmänheten.

Brian Marble/Facbook

Brian Marble/Facbook

Dara bor i villan, men grottan är trots det tillgänlig för allmänheten, det är bara att boka en rundtur på tillgängliga dagar (husägaren bestämmer vilka dagar de tänker hålla öppet), och kostnaden är bara en valfri donation. 

Självklart måste du gå igenom huset och ned för trappan för att nå grottan, och rundturen på en kilometer pågår i cirka 45 minuter.

Skulle du åka dit om du hade möjlighet?

Advertisement