"Vi kommer från år 2027 och vi vet att det inte kommer att finnas mer liv på jorden: vi kan bevisa det"

av Titti Carlberg

25 Januari 2023

"Vi kommer från år 2027 och vi vet att det inte kommer att finnas mer liv på jorden: vi kan bevisa det"
Advertisement

Ett av mänsklighetens största mysterier är tiden med dess konstanta och obönhörliga flöde. Alla i sin existens vill gå tillbaka till det förflutna för att kunna förändra något i sitt liv eller ta ett steg in i sin framtid för att se vad som kommer att hända. Denna önskan materialiserades i filmen 'Back to the Future' av Robert Zemeckis, där man tack vare en bil tillverkad av en vetenskapsman kunde resa genom tiden. Men det var bara fiction.

Tydligen hävdar dock huvudpersonerna i vår berättelse att de kommer från 2027 och att det snart inte finns mer liv på jorden.

via socmia/TikTok

Advertisement
socmia/TikTok

socmia/TikTok

Javier och Maria är två mystiska 'tidsresenärer' kända på sociala medier under pseudonymen socmia. På sin TikTok-kanal delar de videor där de berättar sin historia och varnar hela mänskligheten om framtiden. Paret visar aldrig sina ansikten, de filmar alltid bakifrån och har en huva som täcker dem. I klippen ses alltid en figur gå ensam på vissa ställen. Syftet är att visa att det inte längre finns någon form av liv på jorden.

Paret verkar ha fastnat i år 2027 och de är de enda levande varelserna, de är varandras sällskap.

Advertisement
socmia/TikTok

socmia/TikTok

Maria säger sig vara en vetenskapsman och förklarar att hon är en del av samma projekt som Javier: "Jag dök upp här, men jag vet inte varför jag försöker förklara vad det var som hände. Det finns fortfarande mycket att förstå, men jag har beslutat mig för att ändra den nuvarande situationen. För tillfället söker jag en lösning på den.".

 

socmia/TikTok

socmia/TikTok

De flesta webbanvändarna tror inte på videon och de två mystiska tidsresenärerna, det finns många som har kommenterat under klippen och understrukit hur en individ som går ensam på stängda platser inte bevisar något, för att vara trovärdiga ska de visa att platserna som vanligtvis är fulla med folk verkligen är tomma. 

"De här videorna bevisar ingenting, var stormarknaden och gatorna finns. Även datumet på en tidning skulle räcka", "Om ingen annan människa lever, varför har du då så billiga skor på dig och inte några dyrare plagg? Du behöver ju inte betala för dem".

Är deras berättelse trovärdig, enligt dig?

Advertisement