Hon undviker de andra mammorna framför skolan: "jag gömmer mig i bilen och pratar inte med dem"

av Titti Carlberg

26 Januari 2023

Hon undviker de andra mammorna framför skolan: "jag gömmer mig i bilen och pratar inte med dem"
Advertisement

När man blir förälder leder det till åtaganden som förökar sig exceptionellt och barnens olika scheman kräver ofta att nya vanor etableras. Lika ofta händer det att nya vänskapsband etableras i den grupp av föräldrar som träffas vid entrén till barnens skola, från förskola till gymnasiet. Det nya kompisgänget delar samma intressen, samt samma scheman, och i många fall kan de bli en värdefull resurs för att klara olika åtaganden.

Om detta scenario är det rådande kan det dock också hända att en nykommen förälder väljer att inte engagera sig i den gemenskapen, utan stannar alltid vid sidan om och föredrar att begränsa kontakten till ett minimum. Ett exempel på detta är kvinnan vi ska berätta om idag.

via US Times Post

Advertisement
@nelleecila/TikTok

@nelleecila/TikTok

@nelleecila är en ung mamma från norra London, som har fått många visningar och kommentarer genom att dela en video av sina försök till att minimera sociala interaktioner med föräldrarna till sin dotters skolkamrater. "Jag är ledsen, men du kommer aldrig att se mig ha pratstunder med andra mammor", lyder bildtexten till hennes video. Hon förklarar i den att hon inte kan föreställa sig något som är värre än att ha samtal med andra föräldrar utanför skolan.

I klippet berättar kvinnan om att hon parkerar sin bil vid gräsmattan utanför skolan och där sitter hon och väntar på att klockan ska bli 15.20, då utringningsklockan ringer ut eleverna. Först då kliver mamman ur bilen och går genom parken mot den främre raden, hon undviker kontakt av alla slag med de andra föräldrarna och när hennes dotter väl kommer ut vänder hon tillbaka mot sin bil så snabbt som möjligt. "Är jag problemet?" frågar den unga kvinnan i slutet av klippet

Advertisement
@nelleecila/TikTok

@nelleecila/TikTok

Reaktionerna från webbanvändarna blev motstridiga, vissa kände igen sig själva i den unga kvinnans attityder, medan andra uppgav motsatsen

"Jag är definitivt som dig. Jag har ingen avsikt att prata eller bli vän med någon" har en person skrivit, medan en annan kommenterade: "Jag är likadan. Jag har ärligt talat ingen aning om vad alla dessa människor vill prata om i timmar före och efter skolan?".

Någon föredrog att göra narr av hur konstigt det kan vara att hälsa och småprata lite, medan andra diplomatiskt uttryckte sitt intresse för att småprata med andra föräldrar utanför skolan.

"Var och en gör som den vill. Jag älskar att lära känna de föräldrar som mitt barn säkerligen kommer i kontakt med genom skolkamrater när han blir äldre" skrev en annan förälder som även tillade: "Jag vill anstränga mig för att få min son bjuden till fester och annat".

Kort sagt, vi har var och en ett eget sätt. Det viktiga är att alltid ha respekt för andra människors åsikter och vanor, även om de strider mot våra egna, eller hur?

Advertisement