Hon slängs ut från restaurangen med sin dotter och skriver en negativ recension: ägaren svarar

av Titti Carlberg

13 Februari 2023

Hon slängs ut från restaurangen med sin dotter och skriver en negativ recension: ägaren svarar
Advertisement

När man vill ta ett avbrott från sin rutin bestämmer man sig för att gå på restaurang, kanske tillsammans med sin partner för att tillbringa några timmar i lugn och ro. Dessa förhoppningar infrias dock inte alltid, eftersom det kan hända att det sitter barn vid borden bredvid som stör de andra matgästerna. I dessa fall måste ägaren fatta ett svårt beslut om vad som ska göras. Det kan dock hända att han ingriper personligen och ber dem som stör de andra matgästerna att gå.

Detta är precis vad som hände med den kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse, som efter denna incident bestämde sig för att lämna en dålig recension av restaurangen. Synd för henne att restaurangchefen svarade och förklarade i detalj varför hon skickades iväg. Låt oss se specifikt vad som hände.

via soycamarero/Twitter

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

En spansk kvinna med namnet Paloma, ville tillbringa en dag med sina 5 barn, så hon bestämde sig för att gå på restaurang med dem. Förhoppningen var att tillbringa några trevliga timmar med familjen, synd bara att det inte blev så, eftersom de skickades iväg från restaurangen på grund av barnens dåliga uppförande.

Efter händelsen tvekade inte kvinnan att skriva en negativ recension på internet av restaurangen. Där hon dock bara tycks ha berättat sin version av fakta och inte hur allt hade börjat, hon hävdade dessutom att restaurangpersonalen inte hade något tålamod.

"Vi slängdes ut efter att mina barn hade gjort en liten skada, vilket jag inte tycker är en rimlig anledning. De skulle vara bättre för dem om de satte upp ett förbud mot barn om de behandlar familjer på detta sätt".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Efter att ha läst recensionen beslutade restaurangägaren att ingripa med ett svar och förklara sina skäl i detalj.

"Barn får leka och skrika hur mycket de vill, men när de medvetet sparkar på väggarna för att smutsa ner dem och kastar en tavla mot ett glas, är det mest logiska att göra för lokalens ägare att be barnens föräldrar tillrättavisa dem. Men eftersom hennes barn fortsatte att störa de andra matgästerna blev jag tvungen att skicka iväg dem."

Hur tycker du att båda parter skulle lösa detta?

Advertisement