Hon slutar sitt jobb som advokat för att kommunicera mentalt med djur: "det är min passion"

av Titti Carlberg

28 Januari 2023

Hon slutar sitt jobb som advokat för att kommunicera mentalt med djur: "det är min passion"
Advertisement

Alla som någonsin har adopterat ett husdjur har åtminstone en gång uttryckt sin önskan att kunna kommunicera med det på något sätt. De som har en mycket nära relation till sitt djur har lyckats, tack vare djup ömsesidig vilja, att etablera en sorts kommunikation där båda parter uttrycker sitt behov och sin tillgivenhet för varandra.

Under de senaste åren har många steg framåt tagits i kommunikationen mellan djur och människor, så mycket att en kvinna lyckades lära sin hund att "prata" genom en matta med knappar, som var och en motsvarade en fras som hunden hade lärt sig att känna igen och använda. 

En person har gått längre än så. Vi vill berätta om en kvinna som blev så passionerad av djurkommunikation att hon gjorde det till sitt jobb.

via Dailymail

Advertisement

Nikki Vasconez är en 33-årig kvinna från Filadelfia som arbetade som fastighetsmäklaradvokat. Hon trivdes inte så bra med sitt yrke, men skrämdes av tanken på att byta karriär, i september 2020 började Nikki dock forska i djurkommunikation, hennes stora passion. Bara ett år senare lanserade den unga kvinnan sin nya aktivitet på de sociala medierna Facebook, Instagram och TikTok. 

"Jag började öva gratis på min familjs och mina vänners husdjur, och senare på någon enstaka främlings" berättar hon. "Men så fort jag hade skapat mina sociala konton fick jag ett stadigt följe och det dröjde inte länge innan förfrågningarna började strömma in".

De sociala kontona för Nikki Vasconez Animal Communication fick snabbt många följare, så många att kvinnan tvingades blockera bokningar efter ett par månader på grund av för många förfrågningar. Nikki tar 350 dollar för en timmes kommunikationssession och hon begränsar sig till två stycken per dag för att alltid säkerställa en utmärkt kvalitet av sitt arbete, som huvudsakligen görs med katter och hundar, men ibland även med något annat djur. 

"Jag kunde knappt tro det var sant. Jag var tvungen att skapa en kölista, som inkluderade 4 000 personer som bad mig prata med deras husdjur, förklarar Nikki och tillägger Jag kan inte bli lyckligare än vad jag är nu när jag gör det jag älskar".

Advertisement

För att kunna läsa av ett djur på ett bra sätt behöver Nikki bara veta några få detaljer om det: ett fotografi där hon kan se djuret i ögonen, dess namn, kön och namnen på människorna i bostaden. Andra detaljer riskerar, enligt Nikki, att orsaka störningar i hennes "mänskliga hjärna". Med dessa detaljer i handen sitter Nikki i ett tyst rum och ställer mentalt en rad frågor till djuret, hon spelar in både frågorna och djurets svar på sin telefon.

När jag kommunicerar mentalt med djur, ser jag ibland blinkande bilder eller hör speciella fraser" säger hon och förklarar sin upplevelse. "Jag hör inte deras accenter eller tonfall, men jag känner deras personlighet"

Hennes kunder är husdjursägare, ranchägare och hem för herrelösa djur, mestadels kvinnor, som vill förstå djuren bättre. Förutom att läsa håller Nikki föredrag för folk som vill lära sig kommunicera med djur, hon är säker på att vem som helst kan lära sig hur man gör. Tillsammans med komplimanger får hon dock också mycket kritik från skeptiska människor, men hon har lärt sig att ignorera dem.

Ett anmärkningsvärt byte av karriär, eller hur?

Advertisement