Bilderna på den "muterade duvan" med gigantiska ben lämnar människor häpna

av Titti Carlberg

25 Juni 2023

Bilderna på den "muterade duvan" med gigantiska ben lämnar människor häpna
Advertisement

Ett av de vanligaste djuren som finns på städers torg i väntan på brödsmulor att äta, är duvor. Medelstora fåglar som verkar ha skapat en riktig gemenskap, faktum är att om man närmar sig dem kan man höra dem kurra som om de pratar vänligt. Men duvor, som människor, är inte alla lika varandra och de skiljer sig inte bara åt i färg, utan också i storlek och form.

Vissa bilder som spridits på internet har väckt stort intresse och framför allt gjort många häpna, eftersom de avbildar en "muterad duva" med jätteben. Många hävdar dock att det är ett fotomontage, men låt oss se lite mer detaljerat vad det är för fågel.

via New York Post

Advertisement
Pigeon Tv Fans/YouTube

Pigeon Tv Fans/YouTube

Vissa experter på duvor, kända på sociala medier under pseudonymen PigeonTv, har beslutat att dela videor och bilder på en särskild duva, en som verkar ha genomgått en genetisk mutation.

Vid första anblicken liknar den inte någon annan fågelart, eftersom den har en imponerande kroppsbyggnad, nästan långsträckt med väldigt långa och tjocka ben och klor som är täckta av fjädrar. Det ser ut som om två duvor överlappar varandra. Många människor, efter att ha sett bilden, trodde att det inte var ett verkligt djur, utan bara resultatet av ett fotomontage.

"Den kan inte vara äkta, den ser ut att vara påhittad""Den är inte på riktigt, det är definitivt en Pokemon" och "men hur kan det vara en fågel, den ser ju ut att ha ben".
Andra har istället kommenterat ironiskt: "vad är detta, en duva genererad av AI?""när de ber mig rita en fågel och jag gör det från minnet" och "det är två duvor under en trenchcoat".

Advertisement
Pigeon Tv Fans/YouTube

Pigeon Tv Fans/YouTube

Även om det hela kan verka som ett fotomontage, är den verklig. Denna duva med speciella egenskaper existerar och dess namn är English Pouter (engelska namnet är pouter pigeon). Den anses vara av en art som har utvecklats under många år för selektiv avel. Faktum är, vid sidan av de som inte tror att denna fågel existerar, finns det de som tycker att den är vacker och framför allt majestätisk.

Vad tycker du om den?

Advertisement