Direkt efter studierna hittar hon sitt drömjobb och tjänar 5.000$ i månaden

av Titti Carlberg

23 Januari 2023

Direkt efter studierna hittar hon sitt drömjobb och tjänar 5.000$ i månaden
Advertisement

Efter att ha avslutat grundskolan eller gymnasiet ställer sig varje student frågan om sin framtid. I de ögonblicken är man osäker på vilken väg man ska gå, huvudalternativen är två: fortsätta studera på universitetet eller börja arbeta. I det senare fallet kan man dock lättare uppnå sin egen autonomi och frigöra sig från föräldrarna. Men även efter att man har utbildat sig kan det vara svårt att få ett jobb som speglar det man har studerat till.

Berättelsens huvudperson bestämde sig för att söka jobb så fort hon hade slutat skolan, och lyckades hitta sitt drömjobb som gör att hon tjänar 4.600 euro i månaden. Låt oss se vad det är för jobb.

via Business Insider

Advertisement

Emery Wallerich, 24, drömde ända sedan hon var liten att arbeta på ett fartyg, uppenbarligen förvandlades hennes dröm till verklighet och fortfarande väldigt ung lyckades hon få jobbet hon alltid hade hoppats på. Så fort hon avslutade sina studier, efter att ha tagit examen i digital kommunikation, 22 år gammal, anställdes hon omedelbart som värdinna på en 42 meter lång privat yacht som ägs av en familj från Florida. Hon tillbringar sitt liv till havs och besöker de vackraste städerna i världen.

Hennes uppgift är att ta hand om yachten och familjen. "Jag bäddar, serverar mat och dryck, fyller på med solkräm och handdukar, gör rent i duschkabinerna, dammsugar och organiserar kvällar. Jag ser till att båten är i perfekt skick".

Advertisement
emerywallerich/Instagram

emerywallerich/Instagram

Hennes liv är som en dröm, att göra hushållssysslor på båten och vara redo att ta hand om varje liten detalj tynger henne inte, för det är tack vare det här jobbet som hon får besöka de vackraste platserna i världen. På sina sociala medier delar hon med sig av alla sina resor och berättar om de olika kulturer som hon kommer i kontakt med.

Varje månad, för sitt heltidsjobb ombord på båten, tjänar Emery cirka 5.000 dollar. En betydande summa som gör att hon kan spara mycket pengar. "Jag kan spara mycket pengar, eftersom mitt boende och mina måltider är inkluderat i lönen".

Vad tror du, skulle du acceptera ett jobb som å ena sidan tvingar dig att bo på en båt, men å andra sidan låter dig se stora underverk runt om i världen?

Advertisement