Ett överraskande antal amerikaner tror att chokladmjölk produceras av bruna kor

av Titti Carlberg

22 Januari 2023

Ett överraskande antal amerikaner tror att chokladmjölk produceras av bruna kor
Advertisement

En av de vanligaste drycker till frukost är mjölk, men vissa individer lägger till choklad eller kakao för att göra drycken godare, och på så sätt förvandla dess typiska vita färg till en mörkare, nästan mörkbrun.

Vissa undersökningar har visat att det finns ett stort antal individer, när det handlar om jordbruksprodukter, inte helt vet var de kommer ifrån, så pass att man har upptäckt att en stor mängd vuxna amerikanare tror att chokladmjölk produceras av bruna kor.

via Washington Post

Advertisement
stevepb/Pixnio

stevepb/Pixnio

Jordbrukare har ofta klagat på att människor saknar kunskap om jordbruk, eftersom de borde veta vad de äter. De vet inte var maten odlas, och de vet inte heller hur den hamnar på butikshyllorna. En studie från jordbruksdepartementet, beställd i början av 90-talet, fann att 1 av 5 vuxna var omedvetna om att hamburgare är gjorda av nötkött. Nu är dock den mer överhängande frågan att de inte vet var chokladmjölk kommer ifrån och vilka ingredienserna är.

En enkel men välkänd och mycket uppskattad dryck: chokladmjölk. För att förbereda den, tillsätter man bara kakao i mjölken, på det sättet kommer den typiska vita färgen att bli brun. Tydligen är dock inte alla medvetna om detta "trick" för att skapa nyansen och smaken.

Faktum är att ganska många vuxna amerikanare tror att drycken produceras direkt från kor: vita med svarta fläckar producerar vit mjölk, medan de bruna producerar chokladmjölk.

Advertisement
Pexels

Pexels

Sju procent vuxna amerikanare tror att chokladmjölk kommer från bruna kor. Denna siffra fastställdes genom en nationell representativ onlineundersökning på uppdrag av US Innovation Center. Om man analyserar denna siffra kan man lätt räkna ut att omkring 16,4 miljoner vuxna inte vet var en av världens mest populära drycker kommer ifrån. Det är dock inte känt om de tror att kor producerar en vätska med kakao och socker eller helt enkelt bara en mjölk med mörkare färg än normalt.

Vad tror du att denna bristande kunskap om jordbruksprodukter och dess produktion beror på?

Advertisement