Mannen vill ha betalt för att passa sin dotter, men hustrun håller inte med: "Har jag fel?"

av Titti Carlberg

10 Februari 2023

Mannen vill ha betalt för att passa sin dotter, men hustrun håller inte med: "Har jag fel?"
Advertisement

Under sambolivet finner varje par sig behöva hitta en balans i arbetsfördelningen, för att på lika sätt kunna bidra till bostadens skötsel. Det handlar mer än någonsin om att ta hand om barn som behöver båda föräldrarnas närvaro.

En pappa har dock skapat stor nyfikenhet på webben efter att ha förklarat att han bad sin fru om att få betalt som en babysitter när han skulle passa deras dotter. Anledningen? Låt oss ta reda på den tillsammans.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen avslöjade sin situation på Reddit. Han och hans fru bor sedan drygt två år i en förort och de har en 10-årig dotter, Emily. Deras granne Walter är en ensamstående pappa till två flickor.

"Min fru gillar väldigt mycket att titta på thrillers, men inte jag. Hon älskar även gamla filmer, och fram tills vi lärde känna Walter hade hon svårt att hitta människor med samma intresse som hennes. De började väldigt snabbt med att se filmer tillsammans. Naturligtvis bjuder de in mig att titta tillsammans med dem, men jag tackar alltid nej."

Mannen förklarar att han vill stanna hemma med Emily under hans frus och deras grannes cinefilträffar. De går även ofta på bio eller reser till närliggande städer för att se nya filmer och kommer alltid hem sent. Med tiden har de dessutom börjat äta middag tillsammans. 

"Walter bjöd oss alla, inklusive barnen, på en av hans vänners restaurang, men jag tackade nej eftersom det är ett ganska dyrt ställe och jag tycker att det är slöseri med pengar. Jag trodde att inte heller barnen skulle tycka att det skulle bli roligt, så jag insisterade på att stanna hemma med dem och låta min hustru gå ensam med honom. Detta händer ganska ofta nuförtiden, vilket för mig är fördelaktigt eftersom grannen betalar min frus mat och för att hon inte längre tjatar om att jag ska bjuda henne på eleganta restauranger.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Men eftersom deras dejter har blivit ganska frekventa säger författaren till inlägget att han har tröttnat på att ständigt vara barnvakt åt flickorna. Av denna anledning bestämde han sig för att prata med sin fru och Walter, men den senare skulle ha svarat att han inte ville lämna sina döttrar med en barnvakt och att han känner sig mer bekväm med att lämna dem med en erfaren pappa snarare än med en oerfaren tonåring.

"Men han erkände att han förstod mig, eftersom det är ett stort engagemang, och han erbjöd sig att börja betala mig standardavgiften för att vara barnvakt när han går ut med min fru. Min fru håller dock inte med: hon säger att jag absolut inte kan ta betalt för att passa vår dotter och en kär väns döttrar. Vi har diskuterat mycket, men hon insisterar på detta koncept och vägrar ändra sig. Hon blir arg varje gång jag nämner det för henne. Walter lovade mig att han skulle prata med henne, men det verkar inte som att det hjälper. Är det jag som har fel?".

Vad tror du?

Advertisement