De visar sig på sociala medier med och utan smink: webbanvändarna ber regeringen att förbjuda smink

av Titti Carlberg

15 Januari 2023

De visar sig på sociala medier med och utan smink: webbanvändarna ber regeringen att förbjuda smink
Advertisement

Många människor misslyckas med att uppskatta sig själva när de ser sig i spegeln, de ser brister som är oöverstigliga för dem, när de i verkligheten inte är annat än småsaker. Av denna anledning försöker de på alla sätt dölja den påstådda ofullkomligheten, oftast med smink.

Make up är ett allmänt använt sätt att dölja små brister i ansiktet, men det finns riktiga experter som helt lyckas förändra sitt ansikte med smink. Precis som huvudpersonerna i vår artikel, som tack vare sina sminktalanger lyckas se 30 år yngre ut och totalt förändra sitt utseende.

via The Sun

Advertisement
raydazzy/TikTok

raydazzy/TikTok

Ray Dazzy, känd på sociala medier under pseudonymen raydazzy, är en riktig makeup-artist. Faktum är att han på sin TikTok-profil delar videohandledningar där han visar hur man döljer brister. Ett av klippen, som han delade, fick hela 9,3 miljoner visningar och väckte upprördhet från många tittare.

I videon kan man se Ray och hans kusin Rosalinda Dershmusk, till en början ser man den korthåriga kvinnan tvätta sig med tvål och vatten och sedan, några ögonblick senare ser man henne med långt färgat hår och sminkad, trots att de hela tiden syns på skärmen ser det ut som två olika personer. De ser framför allt mycket yngre ut, nästan som att de har gått från 50 till 20 år

Det var många webbanvändare som komplimenterade dem och underströk hur begåvade de var: "dessa konstnärer är riktigt duktiga. Arbetet med före och efter är verkligen imponerande" och "väldigt bra det ser inte ut som samma person". Andra tog däremot tillfället i akt att kritisera sminkets förmåga att helt förändra människors utseende: "enligt mig så blir folk alldeles för olika sig själva efter att de har sminkat sig".

Advertisement
raydazzy/TikTok

raydazzy/TikTok

Smink har inte bara förmågan att ändra och dölja brister i ansiktet, utan det kan också förändra egenskaperna hos en person. Fakum är att många har använt detta mycket populära klipp för att be regeringen att förbjuda smink, eftersom folk blir oigenkännliga. 

Tror du att makeup verkligen kan förändra en persons ansikte på ett så överdrivet sätt att det borde förbjudas?

Advertisement