"De kallar mig smutsig eftersom jag bara tvättar håret en gång i månaden": TikTokern avslöjar sin hemlighet

av Titti Carlberg

23 Oktober 2022

"De kallar mig smutsig eftersom jag bara tvättar håret en gång i månaden": TikTokern avslöjar sin hemlighet
Advertisement

Långt hår är vackert att titta på, det är dessutom roligt att prova oändligt många olika frisyrer, men hanteringen för att tvätta det är ofta lite problematisk: det räcker inte bara med schampo och balsam för ett vackert friskt hår, så man måste ofta tillgripa användning av inpackningar och lång torktid med fön, platt- eller locktång och oljor eller stärkande och polerande vätskor. Kort sagt, varje gång man tvättar håret måste man planera minst en hel veckas arbete.

Av denna anledning, när vi råkar träffa någon som visar upp ett underbart friskt långt hår, dyker frågan upp: "Men hur har du fått ett så vackert hår?".
Replikeringen av en TikToker har gjort webbanvändarna förbryllade, av vilka några har lämnat otrevliga kommentarer.

via The Sun

Advertisement
@cherries_87/TikTok

@cherries_87/TikTok

Cherries_87 är en TikToker aom beundras av webbanvändarna för hennes långa, glänsande och friska hår. För att svara på frågor från vissa follower, som ville veta hur man kan hålla sitt hår lika friskt som hennes, delade kvinnan en video där hon erkände att hon tvättade håret bara en gång i månaden. Faktum är att hon avslöjade att hon har "tränat" sitt hår för att vara rent länge och av denna anledning låter henne få starkare och glansigare hår som växer snabbare och vars färg alltid lyser.

Reaktionerna från webbanvändarna visade att de blev förvånade och att de beundrade skönheten i hennes hår efter en så lång tid från sitta tvätten. Det fanns de som höll ut i 4 dagar, de som tvättade håret varannan eller var 3e dag och de som till och med kände tvånget att tvätta det varje dag. Några tyckte dessutom att kvinnan var ohygienisk.

Advertisement
@cherries_87/TikTok

@cherries_87/TikTok

Kvinnan klargjorde sedan saken i en annan video.
"Att jag inte har tvättat håret på 31 dagar betyder inte att jag inte har tvättat hela mig på 31 dagar", påpekade hon. "Man kan ta ett bad eller duscha med håret uppsatt".
Hon fortsatte med förklaringen att denna praxis tillåter oljorna i huden att göra håret naturligt och att detta har varit hennes skönhetsmedel de senaste 15 åren.

Många användare frågade henne då hur de kan göra för att imitera henne och hon tipsade om att vänja av håret en dag i taget.
"Låt det vara fett en dag" förklarade hon. "Håret kommer att vänja sig på ett naturligt sätt och det blir inte fett lika ofta."
Videon blev enormt framgångsrik och många höll med henne och sa att de gjorde ett val som liknade hennes och uttryckte deras misstro mot dem som trodde att hon inte tvättade sig alls.

Hur ofta tvättar du ditt hår?

Advertisement