Han spenderar 400 000£ för att ge sitt team semester: han anses vara 'bästa chefen i världen'

av Titti Carlberg

20 Januari 2023

Han spenderar 400 000£ för att ge sitt team semester: han anses vara 'bästa chefen i världen'
Advertisement

När ett lagarbete skapas är det viktigt att arbetsmiljön är positiv, där varje element passar perfekt in med varandra. Endast på detta sätt kan optimala resultat uppnås. Alla på arbetsplatsen måste alltid vara redo att hjälpa en kollega, så att de tillsammans kan nå ett visst mål. I allt detta spelar dock chefen för företaget eller sektorn en avgörande roll, han eller hon måste vara den första att skapa en fredlig och proaktiv atmosfär.

Huvudpersonen i vår berättelse lyckades på alla sätt och vis ge liv åt en sammansvetsad och produktiv arbetsstyrka. Av den anledningen bestämde han sig för att ge alla sina anställda semester, nu definieras han som "världens bästa chef".

via India Times

Advertisement

Mark Neilson är chef för ett företag, men han betonar att han framför allt är en människa som ständigt interagerar med andra människor. Individer som behöver erkännande, för att förstå att de gör ett utmärkt jobb. Som han själv förklarar kommer han från en familj som inte badade i guld, så han känner väl till betydelsen av pengar.

Just därför vill han i sitt företag belöna hårt arbete, han vet att det är ett utmärkt sätt att uppmuntra sina anställda att alltid ge sitt bästa. För att tacka dem organiserade han lediga dagar värda 400.000 pund för dem.

Han spenderade dessutom 82.000 pund för att skicka 50 anställda på semester till Island och skickade andra anställda till Cancun med 61.000 pund att dela på.

Advertisement

"Jag gillar säger Mark - att hjälpa människor att nå sina mål. Verkligheten är att om du motiverar människor att göra sina jobb på ett bra sätt så arbetar de bättre och stannar på ditt företag. Jag vill att mina anställda stannar i minst 10 år, inte 10 månader. Det är därför jag alltid uppmuntrar dem och försöker få dem att förstå att de är viktiga, det är otroligt glädjande att se att folk litar på dig. Om jag ser mina anställda växa och uppnå sina mål är jag bara glad, att bjuda dem på semester är det minsta jag kan göra."

Tror du att detta beteende kan hjälpa anställda att alltid göra bra ifrån sig och skapa en proaktiv miljö?

Advertisement