Mannen överreagerar när han får veta att hans svägerska är gravid: Jag vet inte vad jag ska tycka om det"

av Titti Carlberg

10 Januari 2023

Mannen överreagerar när han får veta att hans svägerska är gravid: Jag vet inte vad jag ska tycka om det"
Advertisement

Nyheter om släktingars graviditeter åtföljs oftast av en stark känsla och vanligtvis hälsas den blivande mamman med glädjeutrop och hjärtliga gratulationer. Men vad ska man göra när någon reagerar på ett ovanligt eller överdrivet sätt på nyheten? Framför allt, vad händer om din man överreagerar på nyheten om din systers graviditet? Det finns många olika scenarier som kan öppna betraktarens ögon.

Det finns många anledningar till varför nyheten om en graviditet kan tas emot dåligt: vanligtvis när det gäller personer som inte är släkt med de blivande föräldrarna är dessa orsaker kopplade till missnöje på grund av uteblivna moderskap- eller faderskapskänslor, eller frånvaron av en partner. 

Kvinnan i vår berättelse blev väldigt förbryllad över sin makes reaktion, men låt oss ta reda på anledningen till hans reaktion.

via Newsweek

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

En kvinna delade på Reddit sin oro över makens till synes överdrivna reaktion på nyheten om hennes systers graviditet. Inlägget fick massor av visningar och utlöste en gissningstävling.

Hennes syster meddelade graviditeten under en familjelunch: "Min man tystnade, han reste sig inte upp för att gratulera henne utan stirrade bara på henne" berättar kvinnan i inlägget. "Jag frågade honom flera gånger om han var okej och han mummlade att han inte mådde bra." Mannen stängde sedan in sig i badrummet och hindrade sin fru från att komma in och hjälpa honom. Nästa morgon när hon vaknade hörde hon honom gråta i duschen.

Allt mer oroad hade kvinnan bett honom om en förklaring, men bara fått svaret att han kände sig 'överansträngd' . 
"Det som får mig att må dåligt är att min syster en gång sa till mig att min make är hennes typ och att hon hoppades hitta någon som honom" fortsätter kvinnan, som erkänner att hon fruktar att det har varit något mellan hennes syster och hennes man, även om systern har ett förhållande just nu.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Många webbanvändare kommenterade och rådde henne att uttrycka sina tvivel till sin man och be honom om ett förtydligande. En relationscoach rådde henne att verkligen göra det. "Maken har helt klart haft en stark och personlig reaktion på nyheten och vi kan anta att mannen hade ett intresse för systern. Vi ska dock inte dra några förhastade slutsatser förrän mannen har svarat ärligt på frågorna". avslutar experten.

Medan en del av webbanvändarna genast drog förhastade slutsatser bjöd andra in henne att lugna ner sig och prata med sin man, vilket kvinnan har i åtanke. Hur kommer det att sluta? Vi har inga uppdateringar ännu.

Advertisement