Hennes man ger henne en ring, hon upptäcker att den är falsk och begär skilsmässa: "Han älskar mig inte tillräckligt"

av Titti Carlberg

03 November 2022

Hennes man ger henne en ring, hon upptäcker att den är falsk och begär skilsmässa: "Han älskar mig inte tillräckligt"
Advertisement

Hur viktiga är materiella ägodelar, värdefulla gåvor och dyra föremål i ett förhållande? Det finns de som tenderar att mäta kärleken till sin partner med det ekonomiska värdet av en mottagen gåva och de som å andra sidan är nöjda med enkla saker, men gjorda med hjärtat.

I vår berättelse handlar det om en mer komplicerad sak: det var inte det faktum att hennes förlovningsring inte hade en äkta diamant som gjorde hustrun upprörd, utan det faktum att hon upptäckte det långt senare och kände sig lurad av sin man och ifrågasatte hans känslor för henne.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Det är systern till den arga hustrun som berättar historien på Reddit, systern hade försökt få henne att tänka om och hindra henne från att fatta ett förhastat beslut, och hon frågar webbanvändarna om hon gör fel som försvarar sin svåger.
"Jag är 23 år gammal och min gifta syster är 29. Det märks tydligt att min svåger älskar henne mycket och jag har aldrig märkt några uppenbara problem mellan dem. Fram till igår när min syster ringde mig gråtandes."

Författaren till inlägget frågade sin syster vad som hade hänt, "och hon berättade att hennes vän, som är juvelerare, misstänkte att ringen som hennes make hade gett henne inte var äkta, vännen hade erbjudit sig att undersöka och värdera ringen för att bekräfta det."
Systern hade bestämt sig för att acceptera erbjudandet och lämnade ringen till sin vän, mest för att elimiera alla tvivel om materialet var äkta eller inte. Resultatet av utvärderingen fann dock att ringen inte hade en äkta diamant utan en moissanite, en sällsynt mineral som finns i naturen, men ojämförlig med en solitär.
Inför denna upptäckt reagerade hustrun på ett ganska dåligt sätt, så pass att hon till och med överväger att avsluta sitt äktenskap.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Hon har sagt till mig att hon ännu inte har pratat med sin man, men hon överväger skilsmässa eftersom hon tror att min svåger inte älskar henne tillräckligt mycket, hon säger även att hon är säker på att han hade råd att köpa en äkta diamant".

Vid det tillfället försökte systern att få henne att tänka på saken, men tydligen hade hon, enligt hustrun använt ord som inte passade i situationen. 

"Jag vet inte hur mycket pengar han har och jag kan inte säga om han har råd eller inte. Jag sa till henne att det skulle vara löjligt att skilja sig från honom bara för att han köpte en ring till henne som inte är äkta. Hon svarade sarkastiskt: 'Tack för att du är så förstående', och slängde på luren. Jag förstår att hon var i ett särskilt känslomässigt tillstånd den tiden, men kärlek borde inte kretsa kring en ring. Har jag fel?"

Vad hade du gett henne för råd?

Advertisement