Ett par hjälper föräldrar i nöd genom att gömma pengar i babyprodukter

av Titti Carlberg

26 Februari 2023

Ett par hjälper föräldrar i nöd genom att gömma pengar i babyprodukter
Advertisement

Barn är förvisso föräldrars mest värdefulla skatter, men vi vet alla hur tröttsamt och betungande det kan vara att uppfostra dem. Faktum är att barn sedan födseln är en konstant och viktig utgiftspost i familjens budget, till en början med blöjor och hygienprodukter, senare med ständiga byten av kläder och skor efterhand de växer. Och för att inte glömma alla utgifter för skola och fritid eller för barnvakter. 

Produkter som behövs under deras barndom är väldigt dyra och det händer ofta att unga föräldrar kämpar för att få pengarna att räcka och de ser sig ofta tvingade att ta till olika hjälpmedel för att garantera en adekvat livsstil för sina avkommor. Det är anledningen till att det skapats alltfler nätverk med solidaritet, där de hjälper varandra på olika nivåer.

Detta unga par hade en mycket originell idé för att hjälpa kämpande föräldrar i deras stad.

via Fox News

Advertisement

Krystal och Patrick Duhaney som bor i Los Angeles med sina tre barn minns sitt liv som nyblivna föräldrar. Krystal är grundaren av Milky Mama, ett amningsstödföretag, hon minns att innan hon startade företaget var inte allt så lätt. "I början kämpade vi för att klara oss och få stabilitet som ett ungt par med ett spädbarn" säger hon. Så efter att nyligen ha märkt att kostnaderna för babyprodukter har ökat avsevärt bestämde de sig för att göra något för att hjälpa spädbarnsföräldrar att böja sitt nya liv på rätt sätt. Paret gick till tre olika butiker, Target, i Los Angeles och gömde totalt 1.000 dollar i olika spädbarnsprodukter.

Krystal delade en video på sitt Instagram-konto som dokumenterar deras välgörenhet. "Vi tänkte att det skulle vara trevligt med en liten överraskning för föräldrarna att hitta en oväntad present när de öppnar dessa viktiga produkter. Vi hoppas att det förgyller deras dag eller åtminstone gör den lättare. Och om de inte behöver presenten kan de välja att donera den till någon annan förälder" förklarar kvinnan i videon.

Advertisement
@krystalduhaney/Instagram

@krystalduhaney/Instagram

Deras generositet slutade dock inte där. Faktum är att Krystal förklarar att hon och hennes man har satt upp som mål att genomföra solidaritetsaktioner varje månad med hopp om att kunna inspirera andra människor att göra detsamma och hjälpa någon att åtminstone få en bättre dag. 

"Det är viktigt för oss att visa våra barn att det är ytterst viktigt att hjälpa andra" säger hon. "Men vi vet inte om vi kommer att göra exakt samma sak nästa månad, men vi kommer definitivt att göra något med avsikten att hjälpa andra föräldrar".

Visst är detta ett par att hämta inspiration från, bra gjort!

Advertisement