Två fyrvaktare sökes till en liten ö i San Fransisco Bay

av Titti Carlberg

08 Januari 2023

Två fyrvaktare sökes till en liten ö i San Fransisco Bay
Advertisement

I stort sett alla människor drömmer om att få gå i pension för att leva resten av sitt liv i lugn och ro. Långt från städernas brus, men framför allt långt från stressen. Det är alltid liv och rörelse i storstäder, alla stressar runt för att ta sig från en plats till en annan. Ofta är önskan att flytta för att arbeta på en avlägsen plats, vars ledord är lugn och ro. Vilket nu kan bli verklighet för de rätta personerna.

Faktum är att det finns en annons om ett arbete på en liten ö i San Fransisco Bay. Låt oss se vilka krav som ställs för att ansöka.

via Flipboard

Advertisement

East Brother är en liten ö i San Fransisco Bay nära spetsen San Pablo i Richmond, Kalifornien. På denna ö står det några hus, men det som sticker ut är den dominerande fyren. Den senare har dock lämnats utan sina vaktare och av den anledningen söker man nu ersättare.

East Brother Light Station söker två personer som vill arbeta som fyrvaktare de närmaste två åren, för en lön på 140.000 dollar på år. Kraven för att kunna ansöka är många, den som får jobbet måste klara att hålla hela ön och alla befintliga strukturer under kontroll. Kandidaterna får inte ha varken barn eller husdjur, och de ska vara ickerökare. Dessutom är det absolut nödvändigt att alla som ansöker har ett giltigt kaptenscertifikat utfärdat av USA:s kustbevakning.

Advertisement

Dessutom fungerar ön som hotell, faktum är att det passerar ett högt antal resenärer per år och ett rum kostar 525 dollar per natt. Just därför är det nödvändigt att man vet hur man städar och att man är duktig på att laga maträtter av hög kvalitet. Uppgifterna är många: förbereda frukost, lunch och middag, städa värdshuset, städa rummen, välkomna gäster och tillhandahålla transportservice till och från fastlandet.

Tiffany Danse och Tyler Waterson, paret som jobbade här tidigare hävdar att även om det är ett slitsamt jobb är det samtidigt väldigt avkopplande

"Man känner verkligen utrymmet här. När man är i stan känns det trångt, men här mitt ute i havet känns allt rymligare, vilket dock är konstigt eftersom det praktiskt taget bara är en stor sten."

Skulle du vilja söka detta jobb?

Advertisement