Hon lämnar surfplattan till sin lilla son medan hon jobbar, han spenderar 16.000$ på onlinespel

av Titti Carlberg

29 December 2022

Hon lämnar surfplattan till sin lilla son medan hon jobbar, han spenderar 16.000$ på onlinespel
Advertisement

Det är ingen nyhet att föräldraskapet är ett tröttsamt jobb, man måste alltid ta hand om barnen och uppmärksamma dem. De försöker på alla sätt tillfredsställa barnens alla önskningar, men de vuxna kan inte bara ägna sig åt de små, eftersom de har många andra åtaganden som ska uppfyllas: arbeta, städa hemmet och handla.

Av den anledningen, när de inte kan ta hand om sina barn, kommer de på alternativa lösningar, varav en är att anlita en babysitter. I det här fallet var dock båda föräldrarna hemma, så det behövdes ingen barnflicka, det enda de behövde göra var att låta barnet engagera sig i en aktivitet så att de skulle kunna arbeta ostört i ett par timmar. De tyckte att det var en bra idé att låta sonen använda surfplattan, synd bara att de skulle kosta dem över 16.000 dollar.

via Good Morning America

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jessica Johnson, från Wilton, Connecticut, är mamma till 6-årige George. Den sistnämnde var hemma en eftermiddag med sina föräldrar. Föräldrarna kunde dock inte ägna all deras uppmärksamhet åt sonen, då de var tvugna att arbeta, så för att hindra att han skulle störa dem fick de en idé. De tänkte att han kunde hålla sig sysselsatt med surfplattan, synd bara att det visade sig vara ett misstag.

Lille George satt och spelade sitt favoritspel. Han gick vidare från nivå till nivå, men utan att inse det spenderade han orimliga summor. I spelet, för att gå vidare och låsa upp nya utmaningar är det nödvändigt att köpa nya tillstånd för en viss summa.

Plötsligt upptäckte Jessica att hennes bankkonto var övertrasserat med summan: 16.293,10 dollar. Till en början, utan att förstå att det var relaterat till hennes sons spelande på surfplattan, trodde hon att någon utomstående hade lyckats komma över koden till hennes bankkort. Men när hon undersökte vidare upptäckte hon att alla köpen hade gjorts på hennes surfplatta.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan, efter att ha insett vad som hade hänt, ingrep omedelbart och började ringa en massa telefonsamtal som gjorde att hon fick tillbaka 10.000dollar. Av denna anledning vill hon varna andra mammor för att förhindra att något liknande ska hända även dem.

"Jag är en mamma som tror att det är viktigt att känna till vissa situationer. Jag tycker att det är viktigt att även andra föräldrar känner till denna eventualitet. Jag och min man arbetar hemifrån och vi gör vårt bästa för att hålla våra barn sysselsatta, även med teknologi. Vi har dock aldrig tänkt på vilka konsekvenser det kunde bli".

Vad tycker du?

Advertisement