"Jag tjänar 7000$ i månaden på att uträtta ärenden åt folk"

av Titti Carlberg

02 Januari 2023

"Jag tjänar 7000$ i månaden på att uträtta ärenden åt folk"
Advertisement

Alla människor hoppas att de någon gång under sitt liv kommer att hitta jobbet de drömt om sedan de var barn. Man vet dock aldrig vilka överraskningar framtiden har i beredskap. Av denna anledning accepterar man oftast det arbete som erbjuds, för att försörja sig.

Den mexikanska tjejen vi ska berätta om, för att försäkra sig en stabil inkomst, började göra något ovanligt: hon utför enkla dagliga ärenden åt folk. Med det arbetet har hon lyckas spara en ansenlig summa pengar. Låt oss se.

via Flipboard

Advertisement

Vanessa Garcia, 28, bor i Los Angeles, hon har examen i biologi, men har valt att lägga sin vetenskapliga karriär åt sidan för att uppfylla drömmen hon har haft sedan hon var liten, att bli skådespelare. Det tar många år innan man får en stadig inkomst från skådespeleriet, så hon försöker först och främst hitta ett sätt att tjäna pengar.

Hon hittade lösningen genom sajten Taskrabbit, tack vare den tjänar hon upp till 7.000 dollar i månaden, utan att behöva ge upp skådespeleriet. Vanessa har alltid haft många olika jobb, från barnvakt till läxhjälp och hon har även ställt upp med att vara underhållare på barnkalas. Men trots att hon jobbade mycket fyllde det inte hennes fickor. Detta förändrades dock när en vän till henne berättade om Taskrabbit, hur han tjänade pengar på att montera Ikea-möbler hemma hos folk.

"Jag slösade ingen tid utan registrerade mig direkt på Taskrabbit, och upptäckte att det fanns väldigt mycket mer än bara montera Ikea-möbler. Det fanns önskemål om allt från att slå in presenter till att ordna om i garderober, från personlig assistent till eventplanering. Jag började utföra dessa tjänster på helgerna. Några år senare började jag utnyttja appen till fullo, jag registrerade mig för alla uppgifter som jag visste att jag skulle klara".

Advertisement

Tack vare denna app lyckas Vanessa tjäna upp till 7.000 dollar på en månad, hon har förvandlat det, som till en början bara var ett extrajobb, till ett heltidsjobb"Jag har slutfört över 1000 uppdrag för Taskrabbit. Eftersom det inte finns någon kvot arbetar jag ibland 7 dagar i veckan och ibland bara tre. Allt handlar om flexibilitet och möjligheten att välja när och hur länge man kan engagera sig.".

Vad tror du, kan detta verkligen anses som ett yrke?

 

Advertisement