Hon blir avstängd för att hon har för tajta byxor: mamman blir rasande på skolan

av Titti Carlberg

25 Januari 2023

Hon blir avstängd för att hon har för tajta byxor: mamman blir rasande på skolan
Advertisement

Det finns platser där det är nödvändigt att bära en viss typ av klädsel, det kan dock hända att man bär en outfit som anses olämplig, vilket kan utlösa många kontroverser.

En av platserna där man ombeds klä sig på ett specifikt sätt är skolan. Elevernas utseende har genom åren stått i centrum för konflikter med lärarna, som gärna vill att de ska klä sig på ett sätt som de tycker är lämpligt för skolan. Men vilken är den rätta klädseln?

En tjej stängdes av från skolan för att hon hade på sig ett par byxor som var för tajta. Inför detta beslut blev hennes mamma rasande på institutets ledning och på lärarna. Låt oss se vad som hände.

via Dailymail

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Namnet på berättelsens huvudperson är Morgan Hull, en 12-årig tjej som bor i Indiana, USA. En morgon, som alla andra, klädde hon sig och gick till skolan, men tyvärr gillade inte lärarna hennes outfit, hon hade på sig ett par byxor som de ansåg vara för tajta. Av den anledningen beslutade de att hon skulle slängas ut från skolan.

När Morgans mamma, Traci, fick mejlet som informerade henne om händelsen trodde hon knappt det var sant att ett par elastiska byxor kunde kosta hennes dotter en avstängning. Men enligt vad det stod i mejlet hade de tidigare skickat en varning till hennes dotter.

Situationen förvärrades när kvinnan tog med sig dottern till skolan dagen efter. Men hon släpptes inte in, fortfarande på grund av hennes för tajta byxor.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Traci gick då in i skolan och bad att få prata med rektorn, för att lösa situationen, men möttes bara av rektorns assistent, som påpekade att den typ av byxor inte var lämpliga för deras skola.

"Min dotter förlorar lektioner - förklarar kvinnan - för ett par enkla stretchjeans, som anses vara för tajta. Hon hade dessa jeans i skolan hela förra året, men nu har de blivit ett problem. Det skulle vara bättre om skolan fokuserade mer på utbildning istället på hennes kläder. Morgan är väldigt liten till växten så det är svårt att hitta kläder som passar henne, men om detta är institutionens policy måste vi respektera det".

Traci tycker att det är fel att tvinga barnen att klä sig på ett specifikt sätt eftersom klädseln inte har något med inlärningsförmågan att göra.

Tycker du att skolans beteende är rätt?

 

Advertisement