Hon bygger sitt tiny house från grunden genom att följa videohandledningar: "det är verkligen tillfredsställande"

av Titti Carlberg

25 Januari 2023

Hon bygger sitt tiny house från grunden genom att följa videohandledningar: "det är verkligen tillfredsställande"
Advertisement

De senaste åren, efter kostnadsökningar på fastighetsmarknaden, har modet för tiny house, det vill säga fasta eller mobila små hus, spridit sig från USA. Dessa hus tillåter en att leva i självförsörjning och spara mycket pengar för kostnaderna av underhåll, ibland även på resa. Faktum är att alltfler människor närmar sig denna minimalistiska livsstil, som gör att man kan leva med lite genom att ge upp överflödiga föremål och utrymmen.

Om man vanligtvis förlitar sig på specialiserade företag för att bygga dessa hus, finns det dock de som bestämmer sig för att försöka lära sig branschen genom att bygga det själva. Den här tjejens berättelse är ett exempel att hämta inspiration från.

via Living Big in a Tiny House/YouTube

Advertisement

Marie Berger är en ung pole dance lärare från Auckland, Nya Zeeland som, efter att ha sett en video av Bryce Langston om byggandet av tiny house, blev hon passionerad av den sektorn, hon anmälde sig först till att jobba som lärling för att sedan bli snickarlärare. Faktum är att kvinnan byggde sitt 14 kvadratmeter lilla tiny house från grunden, vilket gjorde henne självförsörjande. Huset är utrustat med ett filtrerings- och återvinningssystem för avloppsvatten, ett jäskar för produktion av biogas, 3 solpaneler och två batterier för el, hon har dessutom en trädgård med fruktträd.

Under byggandet kunde Marie inte bara känna tillfredsställelsen över att bygga sitt egna hus i total självständighet, utan hon fick också många nya vänner, däribland två kvinnor också blev förälskade i branschen och möbelsnickeri.

Advertisement
Marie Berger/Facebook

Marie Berger/Facebook

Men det är inte allt: interiören är noggrant omhändertagen in i minsta detalj och huset, om än på ett litet utrymme, är utrustat med alla bekvämligheter. Sängen kan förvandlas till en soffa och förutom bordet finns det även ett litet skrivbord där hon kan arbeta. Köket är tillräckligt stort för att vara utrustat med ett kylskåp, en gas- och en induktionsspis, och badrummet är komplett med alla nödvändiga tillbehör. Det finns till och med ett fönster bredvid duschkabinen som släpper in ett naturligt ljus. Utanför huset står det en badtunna för hydromassage

Du kan se Maries tour här och vem vet, du kanske blir så fascinerad av det här projektet att du vill påbörja ett själv!

Advertisement