Hon träffar killen som hon lärt känna online, han avvisar henne: "Du använde för många filter på fotografierna"

av Titti Carlberg

31 December 2022

Hon träffar killen som hon lärt känna online, han avvisar henne: "Du använde för många filter på fotografierna"
Advertisement

Under de senaste decennierna har världen av dejting och relationer genomgått betydande förändringar tack vare tillkomsten av internet och sociala medier. Medan ny teknik å ena sidan har underlättat möten för alla de människor som har svårare att öppna upp för ny kunskap, är det å andra sidan sant att det tillåter en att "gömma sig" bakom en virtuell identitet som inte stämmer överens med verkligheten. Så länge kunskapen finns kvar i den virtuella världen är allt bra, men vad händer när det är dags att mötas och verkligheten sviker de förväntningar som genereras av dejting online?

Och hur är det med de många filter som kan användas på foton? Den här kvinnans berättelse lär oss att vara försiktiga när vi använder dem för foton på sociala medier, om vi inte vill riskera att gå miste om några bra möjligheter.

via Latercera

Advertisement
@ninoska_lamaestra1/TikTok

@ninoska_lamaestra1/TikTok

Ninoska Rodrigues är en mexikansk kvinna som, efter att ha gjort en lång flygresa från Arizona till Washington, berättade om sitt dejtingäventyr på TikTok. Den unga kvinnan gjorde resan för att träffa mannen som hon hade haft en virtuell relation med; men den unge mannen avvisade henne eftersom hon inte såg ut som på fotografierna som delats på sociala medier. 

"Han ville inte ha något med mig att göra efter att ha sett mig utan filter." säger den unga kvinnan. "Visst hade jag använt en hel del filter, men han borde åtminstone ha gett sig själv en chans att lära känna mig bättre." avslutar hon.

Detta första inlägg följdes av många andra där Ninoska är ledsen och beklagar det som hände.

Advertisement
@ninoska_lamaestra1/TikTok

@ninoska_lamaestra1/TikTok

Hon fick många svar av användare på det sociala nätverket, som stödde henne och påminde henne om att "du är modig och vacker, modiga kvinnor är dock inte något för alla", "en man som älskar dig bryr sig inte om hur du ser ut, han älskar dig helt enkelt".

Andra kritiserade henne och sa åt henne att visa upp sig på ett naturligt sätt. "Jag förstår inte varför man ska använda filter" var det en som kommenterade "det är väl bättre att man är ärlig från början". Undra om Ninoska har lärt sig efter den lektionen.

Och du? Hur många filter brukar du använda när du delar foton på sociala medier?

Advertisement