Han häller två påsar chips i en enda påse: "vi betalar för smulorna"

av Titti Carlberg

24 Januari 2023

Han häller två påsar chips i en enda påse: "vi betalar för smulorna"
Advertisement

Många köpare tror att stora livsmedelsföretag, för att tjäna mer på en viss produkt, minskar mängden inuti förpackningarna, för att alltid hålla samma pris även när de minskar på vikten.

Denna stormarknadskund ville bevisa detta för butiksbiträdet, han hällde över chips från en påse till en annan för att visa att påsarna bara är fyllda till hälften. Låt oss se vad som hände.

via Dailydot

Advertisement
frecakes8/TikTok

frecakes8/TikTok

Amerikanska stormarknadskunder har ofta undrat varför förpackningar som innehåller livsmedel aldrig fylls helt. Den här mannen ville demonstrera det, och för det tog han två chipspåsar som exempel. Han visade för butiksbiträdena och webbanvändarna att det bara är på detta sätt som de är helt fulla, allt spelades in och publicerades på hans TikTok-sida (frecake8).

"Jag har tröttnat på att behöva betala för luft och smulor - förklarar köparen - och andra kunder känner likadant. Varje gång jag köper en förpackning och öppnar den märker jag att den bara är halvfull. Det är naturligtvis inte butikens fel, utan varumärkets eftersom det är det företaget som dikterar reglerna".

Advertisement
frecakes8/TikTok

frecakes8/TikTok

Av klippet framgår det inte om kunden lyckades betala för bara en påse, det enda säkra är att man inte är ensam om att känna besvikelse när man öppnar en påse, med tanke på att videon har samlat på sig över 420.000 visningar.

Enligt onlinerapporter är påsarna inte fyllda till bredden eftersom luften hindrar chipsen från att krossas. Det lämnas avsiktligt fritt utrymme i förpackningarna för att förhindra att påsen spricker i händelse av att den kastas runt eller faller ner.

frecakes8/TikTok

frecakes8/TikTok

Detta är ett ämne som, att döma av antalet personer som har kommenterat, intresserar många. Vissa menar att det är rätt att de inte är fyllda helt: "jag tycker att det är rätt val av företagen". Andra argumenterar istället "så vi betalar även för det som vi inte äter" och de som erkänner att de har använt samma knep som den här kunden, fast med tvättmedel.

Vad tycker du, har denna kund rätt eller är det rätt att paketet inte är helt fyllt?

Advertisement