Från rekordvikt till en smal kropp: den otroliga förvandlingen av världens fetaste pojke

av Titti Carlberg

20 Januari 2023

Från rekordvikt till en smal kropp: den otroliga förvandlingen av världens fetaste pojke
Advertisement

Vi får allt oftare höra om barn med övervikt: en stillasittande livsstil och en obalanserad kost rik på olämpliga industriella produkter som ur näringssynpunkt bidrar till spridningen av detta problem på en global skala. Vi inser inte detta förrän det blir absolut nödvändigt att ta till en strikt diet.

Även om det är lätt att bli avskräckt när man står inför en så svår uppgift som att komma i form, krävs det i verkligheten bara lite god vilja och disciplin för att lyckas på relativt kort tid. Läs gärna historien om detta barn, som lyckades få en smal kropp utan att någonsin ge upp inför svårigheter.

via The Sun

Advertisement

Tonåriga Arya Permana från en by i West Java i Indonesien blev känd för flera år sedan för att ha nått rekordvikten 192 kg när han bara var 10 år gammal. På grund av sin vikt klarade pojken inte röra sig eller tvätta sig själv, han var tvungen att använda en utomhuspool för att bada. Han hade så pass stora problem med att röra sig att han inte kunde gå i skolan och det enda klädesplagg han kunde bära var en sarong som han svepte in sig i när han satt och mumsade på skräpmat.

Trött på alla dessa svårigheter som hindrade honom från att leva samma slags liv som sina jämnäriga, ville Arya bara gå ner i vikt så han bestämde sig att kämpa för att nå sitt mål.

Advertisement

Tack vare en strikt diet och fysisk träning lyckades Arya gå ner mer än 100 kg på tre år och nu lever han samma slags liv som andra tonåringar. "Jag idrottar och spelar basket med kompisar. Jag kör dessutom motorcykel, allt detta var något som jag år 2015 inte trodde var möjligt och jag förväntade mig inte heller att jag kunde gå ner i vikt. Nu mår jag äntligen bra, jag känner mig annorlunda" berättar Arya. Till en början gav hans ansträngningar mycket dåliga resultat, men tack vare Dr. Handy Wings ingripande blev det efterhand lättare att uppnå målet. "Det är fantastiskt att han kan leva som andra tonåringar och utföra samma aktiviteter som dem" säger läkaren entusiastiskt.

Idag är Arya lycklig, han idrottar och går i skolan. "Avstå inte att följa en diet, jag gjorde inte det" säger han om sina framsteg. Ett bra exempel på viljestyrka, eller hur?

Advertisement