De ristar in orden "parkera inte" på hennes bil: hon blir rasande

av Titti Carlberg

14 Februari 2023

De ristar in orden "parkera inte" på hennes bil: hon blir rasande
Advertisement

Rapporten mellan grannar är alltid mycket komplicerad. Förhoppningen när man köper en bostad är att man ska kunna umgås med alla i lägenhetskomplexet eller kvarteret. Det är dock något som inte alltid händer, tvärtom kan det uppstå käbbel, vilket förhindrar förverkligandet av en fredlig samexistens med grannskapet.

Om man i vissa fall inte hälsar på någon granne, finns det tillfällen då förhållandet till dem tar en dålig vändning. Det var det som hände den här kvinnan som fann orden "parkera inte här" ingraverade på sin bil.

via News Yahoo

Advertisement

Huvudpersonen i vår berättelse heter Mollie Hales, hon bor i Canberra, Australien. En dag körde hon till sin pojkvän, väl framme parkerade hon sin bil på parkeringsplatsen nedanför hyreshuset. Inget konstigt med det, förutom att hon några timmar senare, när hon gick till bilen för att köra därifrån, fann frasen "no parking" ("parkera inte här") ingraverad på karossen, ovanför förarsidans dörr.

Mollie tyckte att det var väldigt konstigt, eftersom hon var säker på att hon inte hade gjort något fel eller olagligt. Även om detta var en tidsbegränsad parkeringsplats, lämnade alla lägenhetsinvånare sina bilar där konstant, även flera dagar i rad. Vilket hon också hade gjort många gånger. Av den anledningen förstod hon inte varför någon hade ristat in de orden på hennes bil, kanske var det någon som inte gillade hennes sätt att parkera.

"Jag vet -förklarar hon - att det är en korttidsparkering, men många som bor i byggnaderna, och även företagen runt omkring här är medvetna om att folk parkerar på denna parkeringsplats för att gå hem till någon som bor i lägenhetskomplexet. Även om min bil kanske stod för länge, motiverar det inte en sådan vandalism".

Advertisement
Mollie Hales/Facebook

Mollie Hales/Facebook

Så fort hon fick syn på skriften på bilen försökte hon ta reda på vem som var den skyldiga genom att fråga människorna som fanns i närheten om de hade sett något. Men det var ingen som kunde ge henne ett svar. Därefter kontaktade hon bostadsrättföreningen och gjorde sedan en polisanmälan.

"Jag spred ut händelsen för att jag vill varna alla lägenhetsinvånare att vara försiktiga, så att det inte händer dem samma sak".

Hur tycker du att hon skulle ha agerat?

Advertisement